SMK. CAMP udstiller migrationspolitisk samtidskundt på Statens Museum for Kunst.
Foto: Dady de Maximo, 'if the Sea could Talk', 2014

SMK. CAMP udstiller migrationspolitisk samtidskundt på Statens Museum for Kunst.

Udstilling

Kunst-anbefaling: Camps udstillinger tackler migrationspolitikken

Det lille udstillingssted for migrationspolitisk samtidskunst CAMP skaber udstillinger, der forsøger at takle den svære diciplin at vise politisk kunst. Netop nu kan udstillingen ses hos SMK.

Udstilling

Statens Museum for Kunst udviser politisk viljestyrke og ansvar i disse år midt i alle den borgerlige regerings nedskæringer på kulturbudgetterne. Der var for nylig sagen med de ændrede racistiske billedbeskrivelser, og senest har museet overrasket ved at ’adoptere’ tre af de udstillinger, det lille udstillingssted for migrationspolitisk samtidskunst Camp har skabt.

Camp er lidt af en brumbasse. Det ligger i et medborgerhus for flygtninge og asylansøgere, Trampolinhuset, i Københavns nordvestkvarter, og stedets to kuratorer samt en imponerende gruppe af hjælpere bakser stedet på vingerne og skaber udstillinger, som forsøger at takle den svære disciplin at vise politisk kunst, som er vedkommende, og som flyver uden om de værste belærende og trættende løftede kunst-pegefingre.

Og emnet om flugt, migration og asylpolitik er da også så væsentligt, at skulle man støde på en pegefinger eller to, er det helt tilgiveligt. Det er helt oplagt at tage forbi Nationalgalleriet og stifte bekendtskab med Camps dybt politiske arbejde.

Denne weekend er sidste chance for at se udstillingerne. På lørdag kl. 14.00 er der artist talks med flere af udstillingernes kunstnere.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce