Jens Rohde skifter folketinget ud med TV 2's nye radiostation.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Jens Rohde skifter folketinget ud med TV 2's nye radiostation.

Danmark

Jens Rohde forlader politik

Venstres højt profilerede, politiske ordfører Jens Rohde forlader ganske overraskende Christiansborg. Og vender tilbage til radiomediet som ny TV2-direktør.

Danmark

Der bliver langt fra slukket for politisk ordfører Jens Rohde (V), selv om han ganske overraskende nu forlader dansk politik. Den kendte og karismatiske politiker bliver at høre i æteren.

Rohde skal nemlig være direktør for TV 2's nye radiostation, som tv-stationen netop har scoret ved en auktion. Dermed vender Jens Rohde tilbage til det medie, hvor han startede som 14-årig hos Radio Viborg.

Ingen kommentarer fra Rohde Det var - naturligvis - TV2, som i 22-nyhederne kunne bringe nyheden om den nye direktør for den radiobårne lillesøster.

Selv havde hovedpersonen ingen kommentar, men hans nye stilling - og den tomme stol, han efterlader - vil stensikkert overskyggge en del af finanslovsdebatten torsdag på Christiansborg.

Rohde har i sin tid som politisk ordfører ført en høj profil, og det har skaffet ham både venner og fjender.

Vennerne har han angiveligt haft helt til tops i Venstre hos ikke mindst statsminister Anders Fogh Rasmussen og beskæftigelsesminister Claus Hjorth Frederiksen.

Mindre venskabelig har opfattelsen af den politiske ordfører været i de kredse af Venstre, som efterspørger en mere liberal politik. Det er folk som finansordfører Peter Christensen, Søren Pind og Leif Mikkelsen, som næppe vil sørge mange sekunder over udskiftningen.

Især er Rohde blevet kendt for sit heftige temperament, som han altid har haft med på arbejde, når nogle i gruppen skulle sættes på plads.

Tiltrukket af medier

Når han forlader sin plads som førerhund i regeringspartiet skyldes det formenligt, at han altid har været tiltrukket af medieverdenen. Han har tidligere i interview med Politiken luftet muligheden for at forlade politik - også i en ung alder.

Rohde blev valgt til Folketinget i 1998, men har næppe haft udkig til en ministerpost - heller ikke selv om VK-regeringen fortsætter.

På trods af krav fra statsministeren har Rohde nemlig nægtet at efterleve kravene om at offentliggøre sin kærestes økonomiske forhold.

Det krav stiller TV2 ikke til sine radiodirektører.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce