Ifølge Beredskabsstyrelsen var det hjemmelavet sprængstof, der blev fundet i sidste uge i Vollsmose.
Foto: LARS SKAANING

Ifølge Beredskabsstyrelsen var det hjemmelavet sprængstof, der blev fundet i sidste uge i Vollsmose.

Danmark

Sprængstof fundet i Vollsmose

Papirer om fund ved politiets anholdelser forleden i Vollsmose lå og flød i Universitetsparken i København.

Danmark

Politiet fandt hjemmelavet sprængstof under aktionen forleden i Odense-bydelen Vollsmose mod en gruppe mænd, der sigtes for at forberede en terrorhandling, skriver dagbladet B. T. i dag.

Under ransagningen dukkede en flaske med væske og krystaller op. Det viste sig at være det hjemmelavede sprængstof triacetoneperoxid, TATP, fremgår det af en analyse fra Kemisk Beredskab under Beredskabsstyrelsen.

Rapporten om analysen blev i weekenden fundet liggende uden for Kemisk Beredskabs lokaler i Universitetsparken i København.

Ekstremt følsomt

Ifølge avisen er det ustabile TATP ekstremt følsomt over for stød og gnidninger. Hærens bomberyddere uskadeliggjorde da også resten af flasken, da der var taget en prøve.

Væsken har ingen kommerciel anvendelse, hedder det i rapporten fra Kemisk Beredskab. Stoffet er forholdsvist let af lave for amatørterrorister og er ofte brugt af selvmordsbombere i Mellemøsten, skriver B.T.

At rapporten blev fundet i det fri forbavser direktøren for Beredskabsstyrelsen.

»Det lyder umiddelbart aldeles uacceptabelt, at fortrolige papirer på den måde er frit tilgængelige«, sagde direktør Frederik Schydt.

/ritzau/

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce