0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

S: Regeringen skal stoppe boligtyveriet

De Radikale ønsker bred aftale om de almene boliger. Men S vil ikke genindtræde i forhandlingerne, så længe regeringen dræner Landsbyggefonden for penge.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Socialdemokraterne vil ikke forhandle med regeringen om de almene boliger, så længe de dræner Landsbyggefonden for ressourcer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De Radikale ser helst, at Socialdemokraterne kommer med i en aftale om de almene boliger, hvis aftalen skal være langtidsholdbar.

Men udsigten til at få S til forhandlingsbordet er ikke god, så længe regeringen holder fast i at tage penge fra Landsbyggefonden i forbindelse med finansloven.

I finanslovforslaget for 2007 lægger regeringen op til at tage 3,2 milliarder kroner fra fonden over fire år. Og det hænger slet ikke sammen, mener den socialdemokratiske boligordfører, René Skau Björnsson.

»Det er oplagt, at vi skal være med i et forlig om den almene boligsektor, men vi er ikke med for enhver pris. Jeg har svært ved at se, at vi kan lave forlig, hvis man holder fast i, at Landsbyggefonden skal drænes for penge, og hvis det er lejerne, der kommer til at holde for«, siger René Skau Björnsson.

Stort renoveringsbehov

Socialminister Eva Kjer Hansen (V) præsenterede i går en rapport fra en arbejdsgruppe med en omfattende analyse af den almene boligsektor. I rapporten fremgår det blandt andet, at der er et stort renoveringsbehov i de almene boliger, og at der ikke er nok penge til at dække det i Landsbyggefonden.

Det har fået en række af sagens centrale aktører på banen med kritik af regeringens fortsatte rov i fondens midler, der stammer fra lejerne selv. Og nu altså også Socialdemokraterne:

»Vi har 520.000 almene boliger, og det koster milliarder at renovere dem, så folk har lyst til at bo der på længere sigt. Meget af det er betonbyggeri fra 60’erne og 70’erne, hvor man ikke har fået skiftet køkkener og badeværelser, hvor der er fugtproblemer og indeklimaproblemer, og hvor lejlighederne mange steder er for små«, siger René Skau Björnsson.

Efter at S har forladt forhandlingsbordet, er nu kun De Radikale og Dansk Folkeparti tilbage. DF er gået i tænkeboks oven på analysen, mens den Radikale boligordfører, Charlotte Fischer, er med på, at det er på tide, at staten slækker sit greb om sektoren.

Desuden møder De Radikale med et krav om en huslejeudligning, så huslejen i de billige almene boliger sættes op for at betale for en nedsættelse af lejen i de dyreste byggerier. Det afviser Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

/ritzau/