Byens tårne set fra boldbanerne på Kløvermarken på Amager. Nu kommer der boliger omkring banerne.
Foto: MORTEN LANGKILDE

Byens tårne set fra boldbanerne på Kløvermarken på Amager. Nu kommer der boliger omkring banerne.

Danmark

Kløvermarken bliver til boliger

SF har endelig besluttet sig for at bygge omkring to tusinde boliger på Kløvermarken på Amager. Dermed har Ritt Bjerregaard flertal for projektet.

Danmark

Kløvermarkens skæbne har i mange måneder været uvis, fordi et splittet SF ikke har kunnet bestemme sig for, hvorvidt de har villet bakke op om overborgmester Ritt Bjerregaards projekt.

For efter som S og R var for projektet og V, K og Enhedslisten imod, var det SF, der var tungen på vægtskålen.

Men efter mange måneders vaklen på et møde i SF-Københavnbestyrelse er det nu blevet afgjort, at SF stemmer for projektet.

»Vi har besluttet, at vi gerne vil være med til at bygge billige boliger på Kløvermarken, og det er vores endelige beslutning. Det er dog et ultimativt krav, at vi er med til at udmønte pengene fra grundsalget«, siger SF’s boligordfører på rådhuset, Lotte Thiim Bertelsen efter mødet.

SF kræver adgang til budgetforhandlinger Og det betyder på jævnt dansk, at hvis SF skal stemme for Ritts projekt på Kløvermarken, vil de også være med i budgetforhandlingerne, der starter på mandag.

Boligerne må maksimum koste 6.000 kroner, og det er et krav fra SF, at der ikke er nogen lejere, der senere vil ende i en gældsfælde, fordi boligerne skulle vise sig at blive dyrere end først beregnet.

Ritt Bjerregaards plan gik fra begyndelsen ud på, at der i alt i København skulle bygges 5.000 leje-boliger, hvor huslejen ikke måtte blive mere end 5.000 kroner om måneden.

SF vil ikke holde de borgerlige udenfor

Ifølge Politikens oplysninger stillede SF onsdag aften det krav, at hvis de skulle stemme ja for boligprojektet skulle Ritt til gengæld holde den borgerlige fløj uden for budgetforhandlingerne.

Men Lotte Thiim Bertelsen siger til Politiken, at partiet ikke har tænkt sig blokere for at den borgerlige fløj får lov at være med.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden