Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ros til dansk børnepolitik, men også kritiske spørgsmål

Danmark er god til at passe på sine yngste indbyggere, lyder beskeden fra FN's børnekomité. Men sårbare børn har brug for mere hjælp, siger Unicef Danmark.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var rosende ord til dansk børnepolitik, da den danske regering tirsdag mødtes med FN's børnekomité i Geneve. Men de mest sårbare børn risikerer alligevel at komme i klemme, siger Unicef Danmark, som overværede eksaminationen.

»Generelt ligger Danmark højt, men når det kommer til de mest sårbare børn, kunne indsatsen være bedre«, siger professor og børnepsykolog Ingrid Leth, der repræsenterede Unicef Danmark ved eksaminationen.

Hun peger blandt andet på, at komitéen spurgte til en dansk undersøgelse, der har vist, at 1,4 procent af danske børn har modtaget betaling for sex.

Desuden stillede komitéen spørgsmålstegn ved, om børn af anden etnisk oprindelse end dansk beskyttes tilstrækkeligt mod diskrimination, ligesom den ville vide, om hjælpen til seksuelt misbrugte børn er tilstrækkelig.

Den 29. september modtager regeringen komitéens endelige konklusioner.

/ritzau/

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden