Forældre står på hver sin side i spørgsmålet om blokader og strejker.
Foto: JAN GRARUP

Forældre står på hver sin side i spørgsmålet om blokader og strejker.

Danmark

Københavneres opbakning til protester på vej ned

Tålmodigheden hos forældre i København begynder at slippe op. I Århus er situationen særdeles tilspidset.

Danmark

Problemerne med manglende børnepasning får nu stemningen blandt københavnske forældre til at vende sig.

Kommunernes spareplaner har fået pædagoger, dagplejepersonale og forældre på barrikaderne landet over, senest med flere demonstrationer i de større byer i går. Men nu begynder interne protester at dominere mange steder i landet.

Københavns Kommunes Dagtilbud, der modtager opkald fra pressede forældre, melder om faldende opbakning til pædagoger og dagplejers strejker.

Èn dag er nok »Hvor der i går var stor enighed blandt forældre om, at institutionerne skulle markere sig, ser situationen anderledes ud i dag. Vi oplever, at flere begynder at stille spørgsmålstegn ved, om strejker er den rigtige vej frem, og hvorvidt det overhovedet er flertallet, der bakker op om dem«, fortæller vicekontorchef i Københavns Kommune Henriette Bjørn Nielsen til Politiken.dk.

»Der hersker lidt en følelse af, at det er fint nok med én dag, men så er det også nok«, siger hun.

I Århus, der har været ramt af strejker i tre uger, er smilene særligt stivnet . Forældrenes blokader af daginstitutioner har skabt skarpe fronter mellem forældre i en række af byens institutioner. I kommunen frygter man, at det skal ende med fysiske konfrontationer.

Trusler mod forældrenetværk

»Nogle forældre har følt sig pressede til at deltage i blokader, som de er dybt imod. Det bliver et stort arbejde at få genetableret et godt samarbejde igen«, siger kommunens børn- og ungechef, Vibeke Kinch, til Politiken.dk.

Forældrenetværket Tag Ansvar i Århus, der har været meget aktive med organisering af forældreblokader, har modtaget direkte trusler og derfor droppet frontpositionen. Hjemmesiden er nedlagt, og forældrenetværket ønsker ikke at kommentere sagen, skriver Ritzau.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce