Unge DF'ere håner Muhammed

Video afslører ungdomspolitikere fra Dansk Folkeparti, der konkurrerer om at udstille profeten på den mest nedværdigende måde.

Danmark

Ungdomspolitikere fra Dansk Folkeparti underholdt hinanden med profeten Muhammed som kamel, der tisser og drikker øl, og som plørefuld terrorist, der bomber København.

Ydmygelserne fandt sted under Dansk Folkepartis Ungdoms (DFU) sommermøde på Fyn lørdag 5. august i år, hvor de unge DF'ere iført turban og bombebælte konkurrede om at tegne profeten på den mest nedværdigende måde, skriver Nyhedsavisen.

Det afslører videooptagelser, lavet af Martin Rosengaard Knudsen fra kunstnergruppen 'Defending Denmark', der i 18 måneder var medlem af DFU for at afdække ungdomspolitikernes holdninger.

Burka »passende påklædning for tabere«
Optagelserne slutter med, at et ledende DFU-medlem kårer det vindende hold med en bemærkning om, at taberne bør udstyres med burkaer – for netop den kvindelige muslimske klædedragt »er passende påklædning for tabere«.

Landsformand for Dansk Folkepartis Ungdoms, Kenneth Kristensen, der ikke deltog i sommerlejren på Fyn, kalder den opførsel for »upassende«:

»Der er ikke min humor. Det var ikke sket, hvis jeg havde været til stede. Det må ikke gentage sig«, siger Kenneth Kristensen til Nyhedsavisen.

Han tilføjer, at det »bestemt« er i orden at gøre grin med Muhammed »i sommerrevyer og blandt komikere, men det her er ikke god stil«.


ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden