Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PETER HOVE-OLESEN
Foto: PETER HOVE-OLESEN

Den svenske statsminister blev bombarderet med spørgsmål, da han var på besøg på Marienborg.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Reinfeldt: Bagklogskab er den bedste klogskab

Det var en presset svensk statsminister, der blev konfronteret med minister-skandalerne under et besøg hos statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på Marienborg.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den svenske statsminister, Fredrik Reinfeldt ville hellere tale nordisk samarbejde, den skandinaviske velfærdsmodel og EU, da han mødte pressen sammen med statsminister Anders Fogh Rasmussen på Marienborg.

Men et større presseudbud end normalt anført af et talstærkt hold af svenske journalister og fotografer ville meget hellere have den nyudklækkede statsministers kommentarer til den række af ministre-skandaler, der pryder svensk politik i øjeblikket.

Reinfeldt blev blandt andet spurgt om, hvorfor han ikke havde undersøgt ministrenes økonomiske forhold inden han udpegede dem.

Bagklogskabens ulideligt klare lys
»Bagklogskaben er den bedste klogskab. Jeg stiller mig selv spørgsmålet, hvad det er for type spørgsmål, man skal stille og hvilke svar skal man forvente. Var der nogle ting jeg burde have kendt til? og så har der været ting de (nyudpegede ministre, red.) ikke selv har kunnet huske eller selv har tænkt på at nævne. Det er tit en presset proces at udnævne ministre«, siger Fredrik Reinfeldt.

Han tilføjede, at han i øvrigt ikke går ind for, at man skal lave dybe personundersøgelser inden man udpeger sine ministre, men erkender alligevel, at han har lært af det, der er sket.

Siden Reinfeldt dannede sin ny-liberale regering for bare tolv dage siden, har to ministre måttet smide håndklædet i ringen og forlade posten. Først var det handelsminister Maria Borelius og derefter kulturminister Cecilia Stegö Chilò.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden