Lene Espersen er ked af, at hun kørte en ung knallerkører ned.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Lene Espersen er ked af, at hun kørte en ung knallerkører ned.

Danmark

Minister accepterer betinget frakendelse af kørekortet

Justitsminister Lene Espersen (K) accepterer den betingede frakendelse af kørekortet.

Danmark

Justitsminister Lene Espersen (K) skriver i en pressemeddelelse, at hun er berørt af, at hun 29. september kørte en knallertkører ned.

»Jeg er meget ked af episoden«, skriver ministeren.

»Jeg har været meget berørt af hændelsen, og mine tanker går til den kvinde, jeg desværre kom til at ramme. Jeg har efter uheldet haft lejlighed til at tale med hende nogle gange, hvilket jeg har været meget glad for«, skriver ministeren.

Skulle hente mor i lufthavnen

Den kvindelige knallertkører blev kørt ned, da Lene Espersen skulle hente sin mor i lufthavnen og ved et højresving overså knallerten. Anklagemyndigheden vurderer, at hændelsen skal stå ministeren i en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 1.500 krone. Den straf accepterer Espersen.

»Jeg påtager mig det fulde ansvar for uheldet og accepterer fuldt ud, at jeg skal betale en bøde og samtidig får en betinget frakendelse af førerretten, som indebærer, at jeg skal op til en kontrollerende køreprøve«, skriver ministeren i pressemeddelelsen.

»Praksis i denne type sager er og skal være streng og indebærer som hovedregel en betinget frakendelse af førerretten. Dette gælder naturligvis også for mig«, skriver hun.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden