Nyheden om Lene Espersens frakendelse af kørekortet druknede i medieeuforien over Kronprinsesse Marys graviditet.
Foto: Thomas Borberg

Nyheden om Lene Espersens frakendelse af kørekortet druknede i medieeuforien over Kronprinsesse Marys graviditet.

Danmark

Espersen beskyldes for spin i kørekortsag

Spindoktorer mener, at justitsminister Lene Espersen dækkede sig bag kronprinsesse Marys graviditet.

Danmark

Klassisk spin eller ren tilfældighed?

Justitsministeriet beskyldes af tidligere spindoktorer for at have været lidt for dygtige til at time en pressemeddelelse.

I meddelelsen kommenterer justitsminister Lene Espersen, at hun har fået frakendt sit kørekort og modtaget en bøde på 1.500 kroner, efter at hun den 29. september kom til at køre en knallertkører ned.

Ministeriet fik beskeden om, at ministeren ville blive straffet og tiltalt den 23. oktober, men gik først i offentligheden med nyheden den 26. oktober om eftermiddagen. Godt en time forinden havde hoffet bekendtgjort, at kronprinsesse Mary atter var gravid, hvilket sendte de fleste medier på overarbejde.

Espersens kørekortsag fik dermed ikke så meget omtale, som den ellers ville have fået, siger flere spindoktorer til Nyhedsavisen.

Klassisk spin

»Det er klassisk spin at drukne dårlige sager på en dag med andre store nyheder. Det er helt sikkert ikke noget tilfælde, at Justitsministeriet bringer nyheden samme dag, der falder dom i Jyllands-Postens Muhammed-sag og kun en time efter, at Marys graviditet er blevet kendt«, siger tidligere spindoktor Lotte Hansen.

Både hun og Poul Nyrup Rasmussens tidligere spindoktor, Jan Juul Christensen, mener, at ministeriet ikke har haft nogen anden grund til at holde på meddelelsen.

Lene Espersens egen spindoktor, Morten Langager, afviser, at ministeriet har spekuleret i at drukne kørekortsagen samme dag som kronprinsparrets graviditetsnyhed.

»Jeg kan med et glimt i øjet sige, at vi ved meget her i Justitsministeriet, men den oplysning kendte vi ikke«, siger han og kalder det et rent tilfælde, at nyhederne kom så tæt på hinanden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden