Etniske bøsser holder fest i København

Den nystiftede forening Sabaah ønsker at skabe et socialt og kulturelt forum for homoseksuelle med anden etnisk baggrund. Derfor holder de fest i Råhuset på Halmtorvet lørdag.

Danmark

Der vil være pulserende etniske toner, visuals på væggene og farverige, festglade homo- såvel som heteroseksuelle, når dørene lørdag slås op til festen ’Rock the Kasbah’.

Det sker i anledning af foreningen Sabaahs kvartalsfester for foreningens medlemmer og andre feststemte gæster i det københavnske natteliv. Sabaah er en nyligt stiftet forening for homoseksuelle med anden etnisk baggrund end dansk, der har til hensigt at skabe et socialt forum, hvor ligesindede kan mødes og udveksle erfaringer.

Fungerer på tre niveauer Foreningen har til hensigt at fungere på tre niveauer.

Socialt og kulturelt håber de på at danne et forum for homoseksuelle med anden etnisk baggrund end dansk, og på længere sigt at tilbyde alternative, kulturelle arrangementer for homoseksuelle i København. Samtidig håber de med foreningsarbejdet ikke mindst at skabe en øget politisk bevidsthed omkring de problematikker, der kan være for etniske homoseksuelle.

Ifølge en af medstifterne af foreningen, Fahad, er festen lørdag et udtryk for ambitionen om at fungere på de forskellige niveauer:

»Den er både et kulturelt udtryk i form af et miks af etnisk og elektronisk musik og nytænkende visuals, og så er den samtidig et socialt forum, hvor ligestillede kan mødes«.

Fahad mener netop, at der i miljøet er et stort socialt behov for foreningen, fordi der kan være en masse problemer omkring deres dobbelte identitet som både religiøse og homoseksuelle.

Generationsskifte i miljøet
Foreningen blev i april 2006 stiftet af fem ildsjæle, der mente, at der manglede et samlende forum for etniske homoseksuelle af etniske homoseksuelle, for som Fahad siger:

»Vi kender jo os selv bedst«.

Forklaringen på, at foreningen er startet netop nu, skal ifølge Fahad findes i et generationsskifte:

»Jeg tror måske, at udviklingen i miljøet skyldes, at mange etniske homoseksuelle nu har nået en alder og opnået nogle kompetencer, hvor de føler sig i stand til at ændre nogle ting. Det er en generation, der ikke er ofre for noget og forsøger at bruge deres identitet som en styrke i hverdagen«.

Desuden er der en helt anden gevinst ved foreningen:

»Det er vel det største udtryk for integration, at indvandrere starter en forening«, lyder det fra Fahad og hentyder dermed til ideen om, at netop den typisk danske foreningstanke kan have en integrerende funktion.

Alle må være med

Ud over at det er vigtigt for Sabaah at være et socialt forum for homoseksuelle med anden etnisk baggrund, er det samtidig vigtigt for dem, at aktiviteterne er åbne, og at der er plads til alle.

»Vi er åbne omkring identitet og etnicitetsbegreber, og der er f.eks. flere medlemmer med dansk etnisk baggrund. Kernemålgruppen er selvfølgelig etniske homoseksuelle, men at der kommer støttemedlemmer spreder diversiteten, og når blandede mennesker mødes, sker der også bare noget helt særligt«, lyder det fra Fahad.

Af Sabaahs øvrige aktiviteter kan nævnes debat og foredrag, dansehold, filmaftener og udflugter.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce