Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Filmfolk dømt for at fremstille falske pengesedler.
Foto: KÅRE VIEMOSE

Filmfolk dømt for at fremstille falske pengesedler.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filmfolk dømt for falskmøntneri

Det gik galt for røverne i filmen 'Ambulancen'. Og nu er det også gået galt for filmfolkene: De er dømt for falskmøntneri.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På sedlerne stod der 'Fakse Blodbank', og billedet forestillede chefrekvisitøren.

Alligevel blev produceren og chefrekvisitøren bag filmen 'Ambulance' onsdag dømt for falskmøntneri i Østre Landsret. Retten stadfæstede byrettens dom på bøder på 6.000 kroner til hver af de to kreative filmfolk.

De havde fået trykt 4.000 hundredekrone-sedler, der skulle bruges under optagelserne af biograffilmen, hvor to uheldige brødre forsøger sig i bankrøveriets kunst.

Filmfolkene havde omhyggeligt ændret sedlerne for, håbede de, at undgå enhver forveksling med autoriserede pengesedler. Blandt andet stod der Nordisk FIlm på sedlerne, hvor komponisten Carl Nielsens kontrafej var erstattet af chefrekvisitørens glade åsyn, og hvor Nationalbankens gode navn var erstattet af betegnelsen for en sydsjællandsk blodbank.

Filmpenge blev forsøgt brugt i butik

Alligevel slap en af sedlerne ud i almindelig cirkulation. Under optagelserne tabte filmskurkene helt efter manuskriptet en sæk med pengesedler, der blev hvirvlet ud over en græsplæne i De gamles By i København.

En af sedlerne fandt en ældre mand. Han proppede tilfreds pengene i lommen og forsøgte kort efter at betale med den i et pizzaria uden at opdage, at den var falsk.

Pizzabagerne var ikke helt tilfredse med betalingsmidlet og alarmerede politiet, der rejste sag mod de to filmfolk. De blev i byretten idømt 20 dagbøder á 300 kroner hver, en dom, landsretten nu har stadfæstet.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden