0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Liberale savner respekt i Venstre

Tre medlemmer af Venstre mangler fortsat et svar fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), som har kaldt dem »skadelige« for partiet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard

Venstres kommunalpolitiske ordfører, Leif Mikkelsen, er blevet kaldt for »skadelig« for partiet af beskæftigelsesminister Claus Hjorth Frederiksen. Han har stadig ikke fået nogen forklaring og ser frem til gruppemødet i Venstre på tirsdsag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På dagen for Venstre landsmøde i Odense er der fortsat kold luft mellem Venstres politiske ledelse og tre medlemmer af Venstres folketingsgruppe, efter at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen kaldte dem »skadelige« for partiet.

Siden da har de ikke hørt ét ord fra beskæftigelsesministeren om situationen, siger Leif Mikkelsen, der er ét af ofrene for det verbale overfald.

»Jeg har efterlyst en forklaring, men har intet hørt. Jeg går ud fra, at der kommer et svar på et tidspunkt. Det ville have været nyttigt med et møde inden landsmødet, men det har vi ikke fået«, siger kommunalordfører Leif Mikkelsen (V) til Ritzau.

Ekstraordinært gruppemøde afvist
Efter Claus Hjort Frederiksens udfald mod Søren Pind, Peter Christensen og Leif Mikkelsen ønskede de et ekstraordinært gruppemøde, men det blev afslået af ledelsen. I stedet mødes gruppen først tirsdag på et ordinært møde. Her vil Leif Mikkelsen efterlyse større respekt over for medlemmerne fra Venstres topledelse.

»Jeg håber, vi får renset luften og afklaret, hvordan vi behandler hinanden. Jeg efterlyser respekt for hinanden på alle niveauer. Det har været en grundregel i Venstre, og sporene skræmmer, når andre partier er begyndt med personangreb på hinanden«, siger Leif Mikkelsen.

Opbakning fra flere sider
De tre medlemmer har siden beskæftigelsesministerens verbale udfald fået opbakning fra flere sider. Britta Schall Holberg fra folketingsgruppen kalder kritikken for »uacceptabel«, mens flere andre mener, at beskæftigelsesministeren gik over stregen.

»Det føles særdeles dårligt at blive kaldt 'skadelig', men det varmer meget, at der er folk, der har bakket op. Både i gruppen og uden for gruppen«, siger Leif Mikkelsen.

Ud over tavsheden fra beskæftigelsesministeren, siger Leif Mikkelsen, at han intet har hørt fra gruppeformand, Svend Erik Hovmand om situationen.

Hvordan vil du karakterisere gruppeformandens håndtering af sagen indtil nu?

»Jeg har den grundregel, at jeg ikke angriber på det personlige plan overhovedet. Derfor har jeg heller ikke nogen kommentarer til gruppeformanden«, siger Leif Mikkelsen.

Har du overvejet din fremtid i partiet?

»Jeg har et princip om, at jeg altid truer med at blive - aldrig med at gå«, siger han.

Ritzau forsøgte lørdag at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen til situationen, men han afviste at udtale sig.

ritzau

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce