Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ofre for æresforbrydelser mangler hjælp

Danmark mangler viden om, hvordan ofre for æresforbrydelser skal hjælpes, konkluderer rapport.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der mangler viden om indsatsen for at hjælpe unge, der udsættes for æresrelateret vold. Rapport konkluderer, at ofrene ofte kun får akut hjælp.

Ofre for æresforbrydelser får ofte kun en akut hjælp. Det langvarige behandlingsforløb må de unge næsten altid kigge forgæves efter i Norge, Storbritannien, Frankrig, Holland, Sverige og Danmark.

Det er en af konklusionerne i en undersøgelse, som Socialforskningsinstituttet har gennemført i samarbejde med den svenske socialstyrelse.

Mangler forskning Den langsigtede hjælp er netop relevant for de unge, der står uden netværk efter brud med familien og ofte har svært ved at håndtere den ny situation med stor personlig frihed.

Ofrene får desuden forskellig hjælp i de forskellige lande. I England fraråder man mægling efter en episode, hvor en ung blev dræbt under et mæglingsforsøg. Mens de hollandske myndigheder netop satser på mægling som en del af indsatsen.

Om den ene metode er bedre end den anden, er det vanskeligt at fastslå, for der mangler evaluering af de eksisterende initiativer. Desuden fremgår det af rapporten, at der ikke findes tilstrækkelig forskning på området.

Flere tilfælde

I Danmark har politiet efterforsket flere sager om æresrelaterede forbrydelser mod unge, der kommer i konflikt med familiens normer.

Flere familiemedlemmer blev dømt i sagen om drabet på en ung pakistansk kvinde, der blev skudt ned foran banegården i Slagelse. I disse uger er et pakistansk familieoverhoved under anklage ved retten i Hørsholm for at have bedt sin ældste søn om at slå datteren ihjel. Faderen nægter sig skyldig. Desuden efterforsker politiet i Randers en sag, hvor en tyrkisk far sigtes for at ville bortføre og dræbe sin datter.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden