De 90 anholdte er kørt til politistationerne i Rødovre og Glostrup.
Foto: Kim Agersten

De 90 anholdte er kørt til politistationerne i Rødovre og Glostrup.

Danmark

Knap 90 anholdt efter uro ved Faderhuset

Politiet foretog i eftermiddag masseanholdelser af unge aktivister efter uroligheder ved Faderhuset i Rødovre.

Danmark

Politiet foretog søndag eftermiddag masseanholdelser af knap 90 unge aktivister.

De unge skulle angiveligt have stået bag hærværk og uroligheder ved Faderhuset i Rødovre.

Politiet fulgte aktivisterne - der havde anmeldt en såkaldt cykeldemonstration - fra København til Faderhusets kirke på Tæbyvej 3 i Rødovre, men pludselig gik det hurtigt.

»En mindre gruppe stormede pludselig ud af en bus og ind på adressen, hvor de begik hærværk mod møbler og inventar, inden vi fik stoppet det«, siger vicekriminalkommissær Poul Erik Andersen fra Rødovre Politi til Ritzau om episoden, hvor der ifølge politiet også blev kastet med maling.

Aktivisterne siger selv, at de var mødt frem for at vise Faderhuset nogle af de aktiviteter, Ungdomshuset står for. Det skulle blandt andet ske med folkekøkken og koncert. De beskylder politiet for vold under anholdelserne.

Knap 90 aktivister anholdt
Ifølge politiet blev der anholdt knap 90 aktivister, hvoraf hovedparten var unge på omkring 15 år. Nogle af dem bliver sigtet for hærværk og ulovlig indtrængen, mens hovedparten bliver sigtet for at skabe uroligheder og ballade. De knap 90 anholdte blev kørt på politistationerne i Rødovre og Glostrup.

Der har i lang tid været strid mellem aktivister fra Ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro, og den religiøse menighed Faderhuset, der har købt ejendommen. Politiet formoder da også, at aktivisterne enten stammer fra Ungdomshuset eller støtter brugerne.

Faderhuset trak sig for nyligt sejrrigt ud af fem års kamp for retten til Ungdomshuset, og nu vil frikirken muligvis rive Ungdomshuset ned, så snart fogedrettens beslutning om at sætte de unge på gaden midt i december er gennemført. Faderhuset har meddelt Københavns Kommune, at bygningen ikke opfylder deres krav til »ejendommens fremtidige funktioner«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden