Foto: JOACHIM ADRIAN
Danmark

Ungdomshuset skal rives ned

Frikirken Faderhuset, som ejer Ungdomshuset, har sendt en forespørgsel til Københavns Kommune om muligheden for at rive huset ned.

Danmark

Når først de unge er ude, så skal huset rives ned.

I fem år har Faderhuset kæmpet for retten til huset på Jagtvej 69.

Nu har de fået rettens velsignelse til at flytte ind, og så vil de rive det ned. Det viser et brev, de har sendt til kommunen.

»Vi regner det for sandsynligt, at bygningen ikke opfylder bygherrens krav til ejendommens fremtidige funktioner, hvorfor det muligvis bliver nødvendigt at nedrive ejendommen«, skriver Mikael Djarling fra Djarling Ark og Byg til Byggeri og Bolig under Københavns Kommune.

Tavshed hos Faderhuset Han er ikke bare arkitekt, men også bestyrelsesformand for Human A/S, der er den officielle ejer af Ungdomshuset. Han vil ikke fortælle, hvorfor de vil rive det ned, eller hvad deres planer er. Men han kan heller ikke afkræfte det. Politiken har gennem tre dage forsøgt at ringe til Faderhusets talskvinde, Ruth Evensen, men hun er tavs. Et bestyrelsesmedlem fra Human A/S, Samuel Hesselberg, siger: »Huset er i så dårlig stand, at det vil være naturligt at rive det ned«. Han vil ikke uddybe, hvad planerne er. Ingen andre fra Human A/S har ønsket at udtale sig.

Ingen plan om fredning

Der er ingen lokalplan for området, som forbyder at rive bygningen ned, til trods for at Ungdomshuset har høj bevaringsværdi. Bygningen er i klasse 3 på en skala fra 1 til 9, hvor 1 er mest bevaringsværdigt.

»Huset har fået 2 i kulturhistorisk værdi og 4 i arkitektonisk værdi. Og det er så vurderet samlet til 3. Der er en del bygninger i klasse 1, 2 og 3, så det betyder ikke nødvendigvis, at bygningen ikke kan rives ned«, fortæller Kim Vindbjerg Hansen, specialkonsulent hos Plan og Arkitektur, der afgør, om huset må rives ned.

I Ungdomshuset vækker forlydenderne om nedrivning vrede.

»Det viser tydeligt, at Faderhusets intentioner aldrig har været at bruge huset. Når det bare er en tom grund, de er efter, så bør politikerne tilbyde dem en anden tom grund i stedet. Det må Faderhuset være interesseret i, medmindre de er ude i et religiøst korstog mod ungdommen«, siger Adam fra Ungdomshusets pressegruppe.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce