Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Politiet dannede en ring om de unge for at forhindre dem i at deltage i Faderhusets gudstjeneste.
Foto: JENS DRESLING

Politiet dannede en ring om de unge for at forhindre dem i at deltage i Faderhusets gudstjeneste.

Danmark

Unge nægtes adgang til Faderhusets gudstjeneste

Politiet var mødt talstærkt op for at forhindre 50-60 unge fra Ungdomshuset i at deltage i søndagens seance. En enkelt af de unge er blevet anholdt, mens to fik sneget sig inden for.

Danmark

De fleste kirker vil prise sig lykkelige for ekstra publikum til søndagsgudstjenesten.

Men Faderhuset var ikke begejstret for de 50-60 unge fra Ungdomshuset, der var mødt op foran frikirkens gudstjeneste kl. 14 i Rødovre i dag.

Også politiet var mødt talstærkt op for at forhindre, at de unge, der vedholdende bankede på kirkedøren, trådte over tærsklen.

Ikke ude på ballade En enkelt er blevet anholdt inden gudstjenesten, mens resten af de unge blev flyttet over på den anden side af vejen.

Politiets begrundelse var, at de unge spærrede for indgangen og dermed forhindrede andre kirkegængere i at komme ind.

Ifølge de unge selv var de ikke ude på ballade, men ønskede derimod at komme i dialog med Faderhusets medlemmer.

»Jeg vil gerne tale med nogle af de menige medlemmer af Faderhuset for at høre, hvilke tanker de gør sig om sagen. Det har indtil videre været Ruth og Knut Evensen (ledere af Faderhuset, red.) der har kommunikeret udadtil. Hvad siger de andre medlemmer til det hele?«, siger Maria fra miljøet omkring Ungdomshuset til Politiken.dk.

Sneg sig ind i »pænt tøj«
Det lykkedes dog to unge mænd at få adgang til Ungdomshuset ved at iklæde sig tøj, der er lig menighedens.

De to sympatisører til Ungdomshuset ved navn Bo og Lars bad om at få lov til at tale til de omkring 50 fremmødte voksne og 10-15 børn, men blev nægtet mikrofonen, fortæller de til Politiken.dk.

Taletiden skulle bruges til at give de menige medlemmer de unges syn på sagen.

»Vi vil forklare, at vi ikke forstår, hvorfor Faderhuset ikke vil sælge det hus, vi har haft som fristed gennem mange år«, oplyser de til Politiken.dk.

Dårligt tidspunkt

Faderhuset begrunder den lukkede kirkedør med, at de ikke ville kunne gennemføre gudstjenesten på normal vis, hvis gruppen af unge kom inden for.

»Vi vil gerne tale med de unge, men det må være på andre vilkår end under en gudstjeneste«, siger leder af Faderhuset Knut Evensen til Politiken.dk.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce