Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Selv om Abera på otte år og hendes søskende har været i Danmark i fem og et halvt år, har de ikke udsigt til permanent amnesti.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Selv om Abera på otte år og hendes søskende har været i Danmark i fem og et halvt år, har de ikke udsigt til permanent amnesti.

Danmark

Politikere: Det duer ikke at give amnesti

Socialdemokraterne og de konservative vil ikke følge Hollands eksempel og give flygtninge permanent amnesti.

Danmark

Flygtninge, der har siddet årevis i flygtningecentre, skal ikke have permanent amnesti, som de netop har fået i Holland.

Det mener både Socialdemokraterne og Det Konservative Folkeparti.

»Vi kan ikke give asyl, hvis flygtningene ikke er forfulgte i deres hjemland«, siger Socialdemokraternes integrationsordfører, Lotte Bundsgaard.

Den afgørelse træffer Flygtningenævnet.

Dermed afviser politikerne Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofres (RCT) opfordring til at følge det hollandske parlament og lade flygtninge, der har ventet i årevis få opholdstilladelse.

RCT: Det går ud over børnene RCT, der ellers normalt kun tager sig af torturofre, er gået ind i sagen, fordi det efterhånden er dokumenteret, at flygtningene bliver endnu mere nedbrudte og syge af at sidde i lejrene.

»Ikke mindst går det ud over børnene«, siger Tue Magnussen, kommunikationskoordinator hos RCT.

Krav om arbejde, uddannelse og bolig

Selv om flygtninge ikke har udsigt til amnesti i Danmark, mener Lotte Bundsgaard , at asylansøgere og afviste asylansøgere skal have mulighed for at arbejde, uddanne sig og bo uden for flygtningecentrene, mens de venter på, at deres sag bliver behandlet, eller at de kan vende hjem.

Det har de ikke mulighed for i dag.

Hollands nye parlament vedtog i går at give amnesti til alle asylansøgere, der kom til landet før 2001. Det drejer sig om tusindvis af flygtninge.

Beslutningen blev vedtaget med et snævert flertal. 75 ud af 149 parlamentsmedlemmer stemte for.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce