Hvis det står til RCT, skal Abera på otte år have amnesti. Hun har været i Danmark som asylansøger i fem og et halvt år.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Hvis det står til RCT, skal Abera på otte år have amnesti. Hun har været i Danmark som asylansøger i fem og et halvt år.

Danmark

RCT: Danmark bør give flygtninge amnesti

Det siger RCT, efter at Hollands parlament i går vedtog at give permanent amnesti til tusindvis af asylansøgere.

Danmark

Hollandske flygtninge, der i årevis har ventet i flygtningelejre på en afgørelse af deres sag eller på bedre forhold i deres hjemland, får nu permanent amnesti i Holland.

Sådan bør det også være i Danmark, mener Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre (RCT). Derfor opfordrer de den danske regering til at følge det hollandske eksempel.

»Det er efterhånden dokumenteret så godt, at flygtningene bliver endnu mere nedbrudte og syge af at sidde i lejrene. Ikke mindst går det ud over børnene. Derfor går RCT ind i en bred sag, der ikke udelukkende drejer sig om tortur«, siger Tue Magnussen, kommunikationskoordinator hos RCT.

800 flygtninge

I den forbindelse melder RCT ud, at centret støtter den underskriftsindsamling, som i øjeblikket er i gang for at få politikerne til at give amnesti til asylansøgere, der har været i Danmark i mere end tre år.

»Det drejer sig om en begrænset gruppe på 800 mennesker. Heraf 200 børn. Det mener vi, at der er kapacitet til«, siger han og tilføjer:

»Nogle familier har siddet i asylcentrene i otte år. Danmark må tage ansvar for irakere, der ikke har udsigt til at vende tilbage. Og forpligte sig til at behandle de psykisk syge flygtninge fra Kosova, der ikke kan blive behandlet i hjemlandet«.

Amnesti ville give flygtningene mulighed for at arbejde og bo uden for asylcentrene, som de ikke har mulighed for i dag.

I Holland drejer det sig om langt flere flygtninge. Selv om de hollandske politikeres beslutning kun omfatter asylansøgere, der kom til landet før 2001, drejer det sig om tusindvis af mennesker.

Læs mere om underskriftindsamlingen amnesti-nu her .

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce