Forsvarer: Logisk dom over Berlingske-journalister

Forsvarsadvokaten Tyge Trier tilfreds efter frifindelse. Anklageren erklærer sig tilfreds med sagen, men vil ikke tage stilling til en eventuel anke.

Danmark

Artikler om grundlaget for beslutningen om at sende Danmark i krig var nødvendige.

Det vurderer Tyge Trier, forsvarer i sagen mod to Berlingskejournalister og avisens chefredaktør, efter at de tre mandag blev frifundet for at have bragt statens sikkerhed i fare ved at trykke oplysninger fra hemmelige FE-papirer.

Regeringens vigtigste afgørelse

»Historisk set er det en af statsminister Foghs vigtigste beslutninger. Det er kernen i sagen«, siger han om baggrunden for artikekserien, der afslørede, hvordan FE vurderede truslen fra Irak.

Det var en enig domsmandsret, der frifandt de tre tiltalte.

»Der var ingen slinger i valsen. Det er meget logisk«, siger han om afgørelsen.

»Der er ikke påvist skader af væsentlig karakter for FE«, fastslog han efter dommen, som han erklærede sig tilfreds med og glad for at vinde.

Ankespørgsmålet skal afgøres af statsadvokaten
Anklageren var efter eget udsagn også tilfreds. Han ville dog ikke kommentere afgørelsen, men fandt, at sagen havde været god og redelig.

»Der er gjort et grundigt stykke arbejde. Alle sten er vendt og sagen er præsenteret på en god og sober måde«, konstaterede politiadvokat Michael Jørgensen fra Københavns Politi, da dommen var faldet.

Han ville efter retsmødet ikke tage stilling til, om sagen skal indbringes for landsretten.

»Det har jeg ikke bemærkninger til. Det skal drøftes hos statsadvokaten«, sagde han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden