Foto: DRESLING JENS
Danmark

Nørrebros butikker: Københavns politikere må betale

Ufatteligt at Københavns politikere har klokket så meget i det, mener Nørrebros Handelsforening. Den sender regningen for ødelagte butikker til Københavns Kommune.

Danmark

Butiksejerne på Nørrebro er harmdirrende.

Der meldes om smadrede og plyndrede butikker i kølvandet på urolighederne på Nørrebro, og i løbet af den seneste halve time har telefonerne glødet mellem bestyrelsesmedlemmerne i Nørrebros Handelsforening.

Deres melding er klar:

»Vi er simpelthen harmdirrende over, at politikerne kan klokke så meget i det«, siger Handelsforeningens formand Johnny Beyer.

»Det er ufatteligt, at et bystyre i en stor by som København kan have så lidt forståelse af det, der sker omkring dem. Nu har politikerne fået, hvad de ville«, siger han.

Unge vrede på politiker Handelsforeningen har tidligere opfordret Københavns politikere om at finde en politisk løsning på sitationen omkring Ungdomshuset. Det skete ikke.

Tværtimod blev en stor del af de unges vrede udløst, da den socialdemokratiske gruppeformand Jesper Christensen i går på tv sagde, at han aldrig havde set den den aftale om Ungdomshuset fra 1982, som giver de unge lov til at bruge huset.

»Jesper Christensen er direkte ansvarlig for, hvad der sker. Det er utroligt, at en politiker kan have en så fatalt manglende evne til at forstå, hvad der foregår«, siger Johnny Beyer, der mener, at politikerne kunne have sagt sig selv, at konfrontationen ville komme.

»Enhver, der befinder sig i omegnen af at forstå, hvad der sker i samfundet lige nu, kunne sige sig selv, at dette ville ske«, siger han.

Københavns Kommune må betale

Nørrebros Handelsforening mener, at politikerne bærer så stort et ansvar for urolighederne, at kommunen bør betale regningen for de smadrede butikker.

»Vi har besluttet, at nu vil vi gøre kassen op, og så vil vi sende regningen til kommunen og sige, at de må refundere den«, siger Johnny Beyer.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden