Borgergrupper på Nørrebro er meget uenige efter lørdagens gadekampe.
Foto: JACOB EHRBAHN

Borgergrupper på Nørrebro er meget uenige efter lørdagens gadekampe.

Danmark

Nørrebros borgergrupper er uenige om Ungdomshuset

En mindre borgergruppe har mistet al tillid til de unge.

Danmark

På Nørrebro er der borgergrupper, somer stiftet på grund af konflikten om Ungdomshuset.

'Naboerne på Nørrebro' samler 125 husstande på Nørrebro og har hele tiden været kritisk over for de unge. Men foreningen har også holdt forsoningsmøde med Ungdomshusets beboere, og har forsøgt at få dem til at tage afstand fra hærværk og vold.

Det fortsætter gruppen med, selv om den afviser den omfattende brug af vold lørdag. Det udtaler bestyrelsesmedlem i 'Naboerne på Nørrebro', Claus Pedersen.

Men en mindre borgergruppe 'Netværket' har efter gårsdagens uroligheder mistet tilliden til de unge og droppet tanken om at gå i dialog med dem igen.

Tager kraftig afstand »Vi tager meget kraftigt afstand fra begivenhederne i går. Og for Ungdomshuset som sådan på grund af de ting, de har gjort. Vi kan ikke længere støtte Ungdomshuset eller være i dialog med dem. Efter i går kan man vist kun bifalde de unge, hvis man har en forskruet demokratiopfattelse«, siger Christian Bondorff, som er talsmand for nabogruppen 'Netværket'.

Han mener, at de unge bevidst opsøgte konflikten med politiet.

»Hvis de havde planer om en fredelig demonstration, så kunne de have anmeldt demonstrationen, og ladet være med at gå på gaden bevæbnet og med hætter«, siger han.

Politiet gik hårdt til de unge

I Borgergruppen for Ungdomshuset - som blev stiftet for at vise, at der også er borgere på Nørrebro, som støtter Ungdomshuset - vil man ikke tage afstand for kampene i går.

»Vi er ærgerlige over, at det endte, som det gjorde. Men det var også meget forventeligt. De unge har ikke fået så meget som en lillefinger af politikerne. De har forsøgt at forhandle og forsøgt at vise deres utilfredshed på en fredelig måde. Men når man intet får igen, så er det jo svært«, siger talsmand for borgergruppen, Mette Munk Hansen.

Hun mener, at politiet havde et stort ansvar for de kampe, der opstod.

»Der er vel ikke noget, som retfærdiggør urolighederne. Men politiet gik jo også meget hårdt til dem. De ville ikke lade dem gå og kaste med tåregas, så nogen gik i panik«, siger hun.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden