Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Foto: Joachim Adrian
Danmark

Fonden Jagtvej 69: Ritt løber fra sit ansvar

Fonden Jagtvej 69 beskylder overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), for at løbe fra ansvaret i konflikten om Ungdomshuset.

Danmark

Fonden Jagtvej 69 lancerede torsdag et nyt redningsforslag for Ungdomshuset.

Som en reaktion på forslaget fra fonden, skriver Ritt Bjerregaard i et svarbrev, at Københavns Kommune kun vil være med til at støtte planen, hvis brugerne af Ungdomshuset går med til at forlade huset frivilligt.

Klar afvisning af plan Men den udmelding får fondens talsmand, advokat Knud Foldschack, til at fare i flæsket på Ritt Bjerregaard. Overfor Ritzau anklager han overborgmesteren for at løbe fra ansvaret og svigte de unge.

»Jeg ser Ritt Bjerregaards udmelding som en klar afvisning af vores forslag«, siger han.

Fondens nye redningsplan går ud på at finde en ny bygning til de unge. Fonden vil gerne betale for det nye hus, men forventer, at Københavns Kommune finder en egnet bygning og står for driftsudgifterne i fremtiden.

I et svarbrev, som Politiken.dk er i besidelse af, hilser Ritt Bjerregaard forslaget meget velkommen. Men hun skriver samtidig, at de unge skal gå med til at forlade huset frivilligt, og selv melde ud, hvor de kunne tænke sig at flytte hen, før kommunen vil være med til at udføre planen.

Kommunal opgave

Knud Foldschack opfatter de betingelser, som en direkte afvisning af redningsplanen.

»Vi kan ikke som fond gå ud og lave planlægning i Københavns Kommune og finde et hus. Det er en kommunal opgave«, siger han.

Han mener, at det er kommunens opgave at finde en egnet bygning, som de unge derefter kan sige ja eller nej til:

»De har fået et hus en gang. De har mistet et hus. De har ikke troen på noget som helst i forhold til det her system«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce