Overborgmesteren har ikke talt med christianitterne om de mulige nye tilflyttere. Hvordan Ritt Bjerregaards forslag passer ind i den planlagte 'normalisering' af fristaden fremgår heller ikke.
Foto: Martin Lehmann

Overborgmesteren har ikke talt med christianitterne om de mulige nye tilflyttere. Hvordan Ritt Bjerregaards forslag passer ind i den planlagte 'normalisering' af fristaden fremgår heller ikke.

Danmark

Ritt: Flyt Ungdomshuset ud på Christiania

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) foreslår, at Ungdomshuset flyttes til Christiania. Christianitterne vil være forstående naboer for de unge, mener hun.

Danmark

Flyt Ungdomshuset til Christiania.

Sådan lyder et nyt forslag fra Ritt Bjerregaard (S), lanceret på overborgmesterens hjemmeside.

Sympati på Christiania Ritt Bjerregaard fastholder, at Københavns Kommune ikke har tomme bygninger stående, som den kan tilbyde det rydningstruede Ungdomshus at flytte til.

Men det har Christiania måske, forestiller overborgmesteren sig.

»Man må formode, at Christiania rummer beboere med tilstrækkelig sympati for brugerne af Jagtvej 69 og har et så alternativt miljø, at det er nærliggende at antage, at der kan findes en løsning for brugerne af Jagtvej 69 der«, skriver Ritt Bjerregaard i sit nyhedsbrev.

Upopulær nabo

Ritt Bjerregaard skriver, at bystyret »gerne vil høre om det«, hvis Ungdomshuset og Fonden Jagtvej 69 finder en bygning i København, som de kunne forestille sig at flytte til.

Men hun understreger, at kommunen har et ansvar for husets eventuelle kommende naboer, og specielt efter de nylige optøjer omkring huset har overborgmesteren svært ved at forestille sig, at nogen vil have lyst til at have Ungdomshuset som naboer.

»Personligt har jeg svært ved at forestille mig, hvor i København, man vil kunne finde nogen, der vil sætte pris på et sådan naboskab efter at have set de optøjer, der for nylig har været omkring Jagtvej 69«, skriver hun.

Hun anbefaler Fonden Jagtvej 69’s advokat, Knud Foldschack, at undersøge muligheden for et nyt Ungdomshus på Christiania. Samtidig lover hun, at kommunen vil deltage i det videre arbejde på en løsning.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden