Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ordførere: Lov om kunstig befrugtning uretfærdig

Flere partiers ligestillingsordførere beder ligestillingsministeren tage affære.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er urimeligt, at mænd har fri adgang til offentlig behandling for barnløshed, uanset alder, mens der er en aldersgrænse for kvinder.

Derfor har en række ligestillingsordførere bedt ligestillingsminister Eva Kjer Hansen om at kigge på Loven om Kunstig Befrugtning.

Som loven er nu, falder kvinder ud af det offentlige fertilitetssystem, når de er 40 år og kan fortsætte behandlingen fem år længere på en privatklinik. Men mænd kan i princippet modtage offentlig behandling til de dør af ælde.

Bør der ikke være en aldersgrænse?

Dansk Folkepartis ligestillingsordfører Louise Frevert beder i et brev ministeren tage affære.

»Mener ministeren ikke, at der bør være en aldersgrænsen for om mænd og kvinder kan blive forældre?«, spørger Frevert og henviser til barnets tarv og den øgede risiko for, at børn med gamle forældre har øget risiko for at miste en forælder.

Politiken har de seneste dage sat fokus på ældre mænd og kvinder, der ønsker sig børn. I den forbindelse opfordrer også Helle Sjelle (K) ministeren til at se på lovens forskelsbehandling af kvinder og mænd.

»De fleste af de argumenter, man bruger for at begrænse kvinders adgang, gælder jo også for mænd. I hvert fald når vi taler om barnets tarv og det offentliges omkostninger. Jeg kan heller ikke forstå, at der er restriktioner for kvinder, der vil behandles i det private regi, mens der ikke er det for mænd«, siger Helle Sjelle.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden