Cavlingstatuetten overrækkes til vinderne fredag klokken 15 i Journalisternes Hus i København.
Foto: FINN FRANDSEN

Cavlingstatuetten overrækkes til vinderne fredag klokken 15 i Journalisternes Hus i København.

Danmark

Cavlingvinder beskyldes for mikrofonholderi

Redaktionschef på Nyhedsavisen Simon Andersen mener ikke, at Politiken-journalisterne Miriam Dalsgaard og Olav Hergel havde fortjent Cavlingprisen.

Danmark

»Cavling-prisen 2006 blev i aftes givet til en af de mest flittige, sympatiske og dygtige jounalister, jeg kender, nemlig dagbladet Politikens Olav Hergel. Men han fortjente den ikke«.

Sådan indleder redaktionschef på Nyhedsavisen Simon Andersen sin blog på avisen.dk som reaktion på offentliggørelsen af vinderne af Cavlingprisen.

Drømme og forhåbninger Det afgørende er ifølge Simon Andersen, at argumentationen for at give prisen til Olav Hergel og Miriam Dalsgaard for deres artikelserie om forholdene for børn i danske asyllejre er for mangelfuld.

Særligt hæfter han sig ved formuleringen i Cavlingkomiteens begrundelse om, at det er lykkedes journalisterne at »finde ind til børnenes indre liv, drømme og forhåbninger - og de får sat navne og ansigter på børn, som betaler en høj pris, mens de i årevis opholder sig på asylcentret«.

»Det med, at man finder ind til børnenes forhåbninger og drømme. Er det det, man får prisen for? At citere nogen for deres drømme?«, siger Simon Andersen til Politiken.dk.

Vil gerne have den selv
Havde Olav Hergel fået prisen for sit mangeårige arbejde med at skrive om flygtninge og indvandrere, havde sagen været en anden, mener han.

»I stedet får han en pris for »bare« at have lavet nogle reportager. Han citerer børnene for, hvad de drømmer om, uden i øvrigt at behandle deres sager journalistisk«, lyder det.

Vil dette få dig til helt at holde op med at forholde dig til Cavlingprisen?

»Nej. Og vi (på Nyhedsavisen) vil enormt gerne have den. Men det bliver stadig vanskeligere at gennemskue, hvad det kræver at vinde prisen. For det er simpelthen så småt med argumenterne i det her. Jeg kan enormt godt lide Olav og beundrer ham. Men jeg synes, det er frygteligt uholdbart for komiteen«, siger han.

Pris til Muhammedtegningerne

Prisen burde været gået til kulturredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose, mener Simon Andersen, der var nomineret for »sit forsvar for ytringsfrihed i sin egen avis og en lang række medier i ind- og udland i de diskussioner, som opstod efter offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne i efteråret 2005«.

Flemming Rose var »dén eneste person, der for alvor fortjente årets Cavling-pris«, skriver Simon Andersen i sin blog.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce