Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Miriam Dalsgaard og Olav Hergel blev fejret med champagne på Politikens redaktion efter den glade nyhed.
Foto: THOMAS BORBERG

Miriam Dalsgaard og Olav Hergel blev fejret med champagne på Politikens redaktion efter den glade nyhed.

Danmark

Politikenjournalister vinder Cavling-prisen

Politikens fotograf Miriam Dalsgaard og journalist Olav Hergel vinder årets Cavling-pris for deres serie om flygtninge og især flygtningebørns forhold på asylcentre.

Danmark

Politiken-journalisterne Miriam Dalsgaard og Olav Hergel vinder årets Cavling-pris.

Fotograf Miriam Dalsgaard og journalist og forfatter Olav Hergel vinder prisen for deres artikelserie om flygtninges – og især flygtningebørns – forhold på danske asylcentre.

»Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været så glad«, lød det fra Olav Hergel, da han og Miriam Dalsgaard kort efter, at prisvinderne blev offentliggjort, blev fejret med champagne på Politikens redaktion.

Miriam Dalsgaard bliver den første fotograf nogensinde, der vinder Cavling-prisen.

»Fornem dokumentarjournalistik« Begrundelsen fra Cavling-komiteen lyder blandt andet, at de to journalister »med deres registrerende, indtrængende stil og i et tæt samspil mellem tekst og billeder har de bragt børnenes skæbner til offentlighedens kendskab«.

»Det lykkes Olav Hergel og Miriam Dalsgaard at finde ind til børnenes indre liv, drømme og forhåbninger - og de får sat navne og ansigter på børn, som betaler en høj pris, mens de i årevis opholder sig på asylcentret«, skriver komiteen.

Serien kaldes desuden et »eksempel på fornem dokumentarjournalistik«, der har skabt debat om børnenes forhold.

Fogh deltager i overrækkelse
Cavlingprisen overrækkes på fredag klokken 15.00 i Journalisternes Hus, Gammel Strand 46, København.

Pressens minister, statsminister Anders Fogh Rasmussen, har meddelt, at han deltager ved prisoverrækkelsen.

Begge journalister er tidligere på året blevet hædret for samme artikelserie, da de modtog Journalisthøjskolens Pris.

Indstiftet 1944
Prisen er Dansk Journalistforbunds fornemste hædersbevisning. Den er på 20.000 kroner og følges af en statuette til hver prismodtager, udført af Jørgen Rode.

Statuetten forestiller journalisten Henrik Cavling, Politiken, som stiftede det daværende københavnske journalistforbund i 1904.

Prisen er indstiftet i 1944 og tildeles ifølge fundatsen »en journalist eller gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det forløbne år«.

Første Cavling i 25 år

Prisen uddeles af en komité, udpeget af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse. Komitéen består af Carsten Ingemann, Jyllands-Posten (formand), Lars Borberg, Nordjyske Stiftstidende, Lars Hørby, Ekstra Bladet, Kurt Strand, Danmarks Radio og Ulla Krag Jespersen, Danmarks Journalisthøjskole.

Sidst Politiken modtog en Cavling, var i 1982 til journalist J.B.Holmgaard for med sin klumme 'Sket i ugen' at have »opdyrket denne genre i en stil, der har dannet skole i inden- og udenlandsk presse«.

Se vinderne fra de tidligere år på Journalistforbundets hjemmeside.

Politiken.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce