Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

De to Politikenjournalister fik overrakt prisen i Journalisternes Hus i København.
Foto: Peter Hove Olesen

De to Politikenjournalister fik overrakt prisen i Journalisternes Hus i København.

Danmark

Cavlingvinder: Det foregår stadig og det er slemt

Årets Cavlingpris er blevet overrakt til journalist Olav Hergel og fotograf Miriam Dalsgaard for deres dækning af asylbørns forhold i Danmark.

Danmark

»Mig bekendt har Cavlingkomitéen aldrig taget fejl«.

Med de ord modtog Olav Hergel sammen med Miriam Dalsgaard den journalistiske hæderspris for en serie om forholdene for asylsøger-børn i flygtningecenteret Kongelunden på Amager.

Han kastede sig ud i en beskrivelse af de vilkår, børnene i centeret lever under efter at Folketingets integrationsudvalg og integrationsministeren havde besøgt stedet.

Da de kom ud, var deres reaktion ifølge Hergel, at forholdene var »rystende ringe«.

Børn knækkes i asylcentrene »Det, der foregår, kan vi ikke byde de børn«, sagde de efter at have set, hvordan asylansøgerne og deres børn boede. Bemærkningerne fik journalisten og fotografen til at se nærmere på den hverdag, de små børn blev - og bliver - budt på stedet.

»Det foregår stadig og det er slemt«, understregede Hergel i sin takketale, da de to fik overrakt prisen i Journalisternes Hus i København.

Stor journalistik i de små detaljer

»Det er et eksempel på fornem dokumentarjournalistik. Med små detaljer fortæller de historien, som vi ikke vil konfronteres med«, forklarede formanden for priskomiteen, Carsten Ingemann fra Jyllands-Posten.

Blandt tilhørerne var statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der er minister for pressen. Han kommenterede ikke overrækkelsen eller det tema, Hergel og Dalgaard havde sat fokus på.

»Jeg er her som pressens minister. De skal kunne have overrækkelsen, uden at der går politik i det. Og ofte vil det i sagens natur være journalistik, der er vendt mod det politiske system. Derfor blander jeg mig af princip aldrig i det«, fastslog han efter overrækkelsen.

»Det er en stor hæder. De fortjener et tillykke«, tilføjede han.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce