Der synes nu at være åbnet for en mindelig løsning på placeringen af Ungdomshuset.
Foto: JACOB EHRBAHN

Der synes nu at være åbnet for en mindelig løsning på placeringen af Ungdomshuset.

Danmark

Alle parter tilfredse med møde om Ungdomshuset

Diskussionerne fortsætter om 'Brandstationen' - den mulige erstatning for Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Danmark

Et konstruktivt møde, der borger godt for en mindelig løsning.

Det var konklusionen fra alle parter, da Fonden Jagtvej 69's talsmand, Knud Foldschack, her til aften mødtes med overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og Enhedslistens Line Barfod på Københavns Rådhus.

Parterne talte blandt andet om muligheden for, at den såkaldte 'Brandstationen' på Jagtvej 155D i København kan blive afløseren for Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Går videre med sagen Knud Foldschack sagde efter mødet, at 'Brandstationen' var en af de løsninger, der blev præsenteret.

Men før han vil præsentere et forslag til en afløser for Ungdomshuset, skal der være klarhed om købesum, drift, driftsbestyrelse og selve ejendommen.

'Brandstationen' - der aldrig har fungeret som brandstation - ejes af Videnskabsministeriet.

»Nu vil vi tage en snak med Helge Sander (videnskabsminister, V, red) for at finde ud af, om Brandstationen reelt er i spil. Det er vigtigt, at der er tale om en nøgle-til-nøgle-løsning, så de unge kan gå fra det ene sted til det andet«, siger Foldschack til Politiken.dk.

Ingen luftkasteller

Det er Line Barfod, der har bragt Brandstationen på bane som en mulighed.

»De unge kan ikke forholde sig til luftkasteller, så jeg er meget glad for, at Ritt Bjerregaard nu tager ansvar og går ind med en konstruktiv løsning«, siger Barfod.

Ritt Bjerregaard er meget tilfreds med, at Fonden Jagtvej 69 tog så godt imod forslaget.

»Nu skal vi undersøge muligheden her til bunds. Jeg har ikke kunnet undgå at bemærke, at de unge er glade for Nørrebro, så derfor er det her en god løsning«, siger Bjerregaard, der dermed erkender, at forslaget om at flytte Ungdomshuset til Christiania ikke var en holdbar løsning.

Bjerregaard oplyser videre, at overborgmesterkontoret har været i kontakt med Videnskabsministeriet på embedsmandsniveau. Og hun har fået tilsagn om, at en overtagelse af Brandstationen er en realistisk mulighed.

Politiken.dk

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce