Bent Jensen får koldkrigscenter

Professor Bent Jensen fra Syddansk Universitet skal stå i spidsen for et nyt forskningscenter, der skal forske i den kolde krig. SF kalder udnævnelsen for Sovjet-tilstande.

Danmark

Professor Bent Jensen fra Syddansk Universitet skal stå i spidsen for et nyt center, der skal forske i den kolde krig.

Det oplyser Radioavisen.

Det var Dansk Folkeparti, som i sin tid fik skaffet 10 millioner kroner til det nye center. Det skyldtes utilfredshed med en rapport om den kolde krig, som udkom i sommeren 2005.

Rapporten, der var lavet af Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), konkluderede, at den danske fodnotepolitik i firserne kun i ringe grad skadede Danmarks ry som loyalt NATO-medlem.

Professor Bent Jensen var meget kritisk over rapportens konklusioner. Og nu er samme Bent Jensen udnævnt til leder af det nye center, der skal forske i den kolde krig.

SF: Politisk styret forskning
Formanden for centerets bestyrelse Knud Larsen siger, at Bent Jensen var klart den bedst kvalificerede ansøger. Men det tror formanden for SF Villy Søvndal ikke på. Han mener, at der er tale om politisk styret forskning.

»Det ligner efter min opfattelse, det vi kendte fra det gamle Sovjet. Nemlig ønsket om at politikerne fuldstændig kontrollerer forskningen og ved, hvilket resultat der kommer ud«, siger Villy Søvndal til Radioavisen.

Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti afviser, at han har haft noget med ansættelsen af Bent Jensen at gøre.

»Jeg har ikke noget at gøre med udnævnelsen af Bent Jensen. Det er en politisk uafhængig bestyrelse, der har stået for ansættelsen«, siger Jesper Langballe.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden