De unge hyggede sig efter besættelsen af ejendommen på Dortheasvej.
Foto: JACOB EHRBAHN

De unge hyggede sig efter besættelsen af ejendommen på Dortheasvej.

Danmark

Unge vil blive i besat hus

De unge i det besatte hus på Dortheasvej vil gøre huset til et permanent ungdomshus. Søndag begynder indretningen af øvelokaler og folkekøkken, oplyser de unge.

Danmark

Der var ikke tale om en symbolsk happening, da unge lørdag besatte et hus i Københavns Nordvestkvarter.

Huset skal tværtimod gøres til et permanent ungdomshus med øvelokaler og folkekøkken, og arbejdet med at male og flytte møbler ind begynder allerede søndag. Det siger Mads Clausen, der er talsmand for Initiativet for flere Ungdomshuse.

Håndsrækning til politikerne »Der er brug for flere ungdomshuse i København, og det her et forsøg på fredeligt og konstruktivt at starte et sted. Det skal ses som en håndsrækning til politikerne«, siger Mads Clausen.

De unge har forsøgt at finde et hus, der var ejet af Københavns Kommune. Det har dog siden vist sig, at det besatte hus på Dortheavej 63 er privat ejet.

Alligevel håber de unge, at kommunen vil købe huset og give de til de unge.

Huset er ejet af De Forenede Ejendomsselskaber, som har bedt politiet rydde huset.

Vil ikke barrikadere sig

Selvom en rydning dermed ligger i luften, vil de unge dog ikke barrikadere sig, siger Mads Clausen.

»Jeg kan selvfølgelig ikke svare for enkeltpersoner, men Initiativet for flere ungdomshuse er fredeligt og ikke-militant. Jeg håber, politiet vil sige til politikerne, at det ikke er deres opgave at rydde huset. Det er tværtimod politikernes opgave at finde en løsning på manglen på tilbud til unge i København«.

Ifølge Mads Clausen har Initiativet for flere ungdomshuse ikke nogen organisatorisk forbindelse til Ungdomshuset på Jagtvej 69, selvom han selv og flere af deltagerne er brugere af det eksisterende Ungdomshus.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce