Klokken 16.51 modtog politiet anmedelse om røveri i en urbutik i det indre København. Et kvarter senere blev to sårede røvere anholdt på en tankstation i Sydhavnen.
Foto: Peter Hove Olesen

Klokken 16.51 modtog politiet anmedelse om røveri i en urbutik i det indre København. Et kvarter senere blev to sårede røvere anholdt på en tankstation i Sydhavnen.

Danmark

Urmager mistænkt for at skyde røvere

Tre bevæbnede røvere blev beskudt under forsøg på røveri i København.

Danmark

En indehaver af en eksklusiv urbutik i København er mistænkt for skyderi, efter to røvere er blevet ramt af skud.

Ifølge politiet oplyser skudofrene, at de blev ramt af skud i forbindelse med et røveri mod en urforretning i indre by.

Efterforskningsleder John Amdisen fra Københavns Politi oplyser, at indehaveren af urforretningen vil blive tilbageholdt med en sigtets rettigheder, mistænkt for at have skudt på tre røvere, hvoraf i hvert fald de to blev ramt.

»Ifølge en af gerningsmændene skyder forretningsindehaveren efter gerningsmændene. Den ene løber ud, og han bliver ramt, og efterfølgende lyder der flere skud«, siger John Amdisen til Politiken.dk.

Indehaveren er under afhøring på politistationen efter behandling på skadestuen for et strefjsår i skulderen.

»Vi er ved at finde ud af, hvem der har skudt først og mod hvem«, siger John Amdisen, der oplyser, at der udover indehaveren var to personer til stede i butikken, da røverne kom ind af døren.

Politiet vil ikke oplyse, om gerningsvåben er fundet, men politiet har dog fundet flere våben, som de tre gerningsmænd angiveligt bragte med sig.

Sårede mænd ringede efter hjælp
Ifølge TV 2 News ringede to sårede røvere til politiet efter hjælp fra en tankstation i den københavnske Sydhavn.

De to sårede mænd, der kørte i en svensk indregistreret bil, blev efterfølgende kørt til behandling på Rigshospitalet. Politiet oplyser, at de begge er uden for livsfare.

»Den ene har skudsår i skulderen og i armen, og den anden har et i armen«, siger John Amdisen til Ritzau.

En tredje gerningsmand er fortsat eftersøgt. De tre gerningsmænd er af østeuropæisk afstamning.

Politiet modtog anmeldelsen om røveriet klokken 16.51, mens anmeldelsen om skudofrene indløb et kvarter senere.

Hårdt ramt urmager
Butikken i indre by har flere gange før været udsat for voldsomme væbnede røverier. Blandt andet i 2004, hvor det lykkedes at jage røverne på flugt ved at tage kampen op.

»Den ene gang skød de to huller i mit arbejdsbord, men der sker aldrig en pind med røverne. De er ude igen efter nogle måneder. Og sidste gang dækkede forsikringen kun 15 procent af mit tab. Så nu kan det være nok. Jeg gider ikke finde mig i det mere, så nu ordner jeg tingene selv«, sagde urmageren dengang til Ekstra Bladet, efter det seneste voldsomme røveri, hvor røverne blandt andet satte en pistol i tindningen af indehaverens gravide niece.

Niecen skulle ifølge Ritzau også have været til stede under dagens røveriforsøg.

Politiken.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden