Det udviklede sig dramatisk, da en urmager i det indre København blev udsat for røveri tirsdag.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Det udviklede sig dramatisk, da en urmager i det indre København blev udsat for røveri tirsdag.

Danmark

Urmager sigtet for drabsforsøg

Urmager har erkendt at have skudt røvere i sin butik i det indre København.

Danmark

En urmager i det indre København blev øjensynligt grebet af panik, da tre røvere tirsdag ved 17-tiden trængte ind i hans butik.

»Han har erkendt at have skudt mod de tre røvere«, siger efterforskningsleder ved Københavns Politi John Amdisen til Politiken.dk

Urmageren, der selv blev såret, bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

Trækker sin pistol
Ifølge politiet trænger tre gerningsmænd af østeuropæisk afstamning i ind butikken og presser en pistolattrap op under hagen på butiksindehaveren.

Urmageren går i panik og trækker en pistol, han har i sin lomme.

»Så skyder han, indtil han ikke kan skyde mere«, siger John Amdisen.

Hvor mange skud, det er blevet til, er endnu ikke fastlagt. Men indehaveren har minimum affyret tre skud, eftersom to gerningsmænd er ramt tre steder. Gerningsvåbenet fandt politiet i butikken.

Indehaveren blev selv behandlet på skadestuen efter et strefsår i skulderen, men ifølge politiet er der intet, der tyder på, at de tre røvere har affyret våben. De var højst sandsynligt ikke i besiddelse af skydevåben.

»Det er der ikke umiddelbart noget, det tyder på. Vi har fundet tre attrappistoler i umiddelbar nærhed af butikken«, siger John Amdisen.

Indehaveren er sandsynligvis blevet ramt af en rikochetterede kugle.

Tredje røver fortsat på fri fod
Onsdag formiddag bliver indehaveren fremstillet i grundlovsforhør, og politiet vil kræve manden varetægtsfængslet.

»Han vil formentlig slå på, at han agerede i nødværge, og det må så være op til en dommer at afgøre«, vurderer politiets efterforskningsleder John Amdisen.

De to østeuropæiske røvere vil blive sigtet for forsøg på røveri. En tredje gerningsmand er fortsat på fri fod, og politiet ved ikke, om denne også er såret af skud.

Urmageren har flere gange tidligere været udsat for voldsomme væbnede røverier.

Politiken

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce