Foto: BORBERG THOMAS
Danmark

Abu Laban er alvorligt syg

Den berømte og berygtede imam har kræft og er indlagt på Hvidovre Hospital.

Danmark

Lederen af Islamisk Trossamfund Ahmed Abu Laban er alvorligt syg.

Ved dagens fredagsbøn fik de bedende i flere københavnske moskeer at vide, at Abu Laban er indlagt på Hvidovre Hospital, fordi han har kræft.

"På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige noget om, hvilken type kræft det er. Men der er noget, der tyder på, at det muligvis er lungekræft," siger talsmand for Islamisk Trossamfund Kasem Said Ahmad til TV 2 NEWS.

Abu Laban fik besked om sin sygdom i mandags, men Islamisk Trossamfund har valgt først at bringe nyheden videre i moskeerne i dag, hvor de opfordrede folk til at bede en bøn for imamen

Imamen med de to tunger

Abu Laban har været en af de toneangivende og mest omstridte imamer under Muhammedkrisen.

Han blev kendt for at 'tale med to tunger', fordi han på dansk tv forsikrede, at han ville gøre sit bedste for at få den arabiske verden til at stoppe boykotten af Danmark. Mens han på den arabiske tv-kanal Al Jazeera glædede sig over boykotten som et udtryk for, at muslimer forsvarede Profeten.

Forinden var han en af de imamer, som var på rundrejse i Mellemøsten med den mappe, nogen mener var med til at få Muhammedkrisen til at blusse op.

Imamen har understreget, at han ikke ønsker besøg ved sygesengen fra andre end familien.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce