Knud Foldschack tror at et nyt ungdomshus i en nedlagt skole på Stevnsgade er »enormt realistisk«.
Foto: FINN FRANDSEN

Knud Foldschack tror at et nyt ungdomshus i en nedlagt skole på Stevnsgade er »enormt realistisk«.

Danmark

Fondsadvokat: Stevnsgade-løsning ser realistisk ud

Et nyt ungdomshus på Stevnsgade kan blive en fordel både for de unge og for de autister, som var lovet lokalerne, mener advokat Knud Foldschack.

Danmark

»Hvis man dykker ned gennem det mudrede vand, så ser det enormt realistisk ud«.

Sådan siger Knud Foldschack, advokat for Fonden Jagtvej 69, efter endnu et par omtumlede døgn i sagen om Ungdomshuset.

I går kunne Politiken.dk fortælle om den nedlagte skole på Stevnsgade, som kan blive det nye tilholdssted for de unge. Og i dag bød så på nye udfordringer, da kommunen pludselig blev opmærksom på at lokalerne er lovet væk til en specialskole for autister.

Det ledte til, at et forberedende forslag om salg af skolen til fonden, alligevel ikke kom op på et møde i kommunens økonomiudvalg i eftermiddags.

»Det er en kommunal smutter, som gør, at vi er i den her vanvittige situation i aften. Men i sidste ende kan det gå hen og gavne både autisterne og brugerne af Ungdomshuset. Man havde jo ikke besluttet et økonomisk grundlag for autisterne, og nu kan det være at også deres sag er blevet åbnet op«, siger Knud Foldschack til Politiken.dk.

Har omkring 13 millioner til køb Nu skal salget afklares i København Kommunes økonomiudvalg, hvor de blandt andet skal finde en passende salgspris.

»Jeg mener at løsningen på det her problem må kunne findes indenfor de rammer, som vi alle sammen kan leve op til«, siger advokaten.

Hvad er det maksimalt?

»Jeg bød 13 millioner på Jagtvej 69 til Faderhuset, og vi er heldige, at vi har kunnet få nogenlunde de samme midler på banen igen«, siger Knud Foldschack, og tilføjer, at hvis Stevnsgade-løsningen skal blive til noget, skal fonden drive huset i et samarbejde med kommunen – ellers skal salget af bygningen nemlig i udbud.

Vil først høre de unge når alt er klar

I forhold til de skeptiske naboer omkring Stevnsgade, understreger advokat Knud Foldschack, at de demokratiske processer ved et salg selvfølgelig vil blive overholdt.

Selv mener han ikke, at placeringen 150 meter fra det nuværende ungdomshus skulle være det store problem.

Fra de unge selv vil Foldschack ikke kræve et svar, før alting er klappet og klart.

»Det har jo vist sig at være en klog politik indtil videre, for tænk hvis jeg havde serveret alle mulige ufærdiggjorte projekter for de unge, og dermed øget forvirringen. Jeg præsenterer først projektet for de unge, når det er færdigt – helt færdigt, siger Knud Foldschack.

Økonomiudvalget i Københavns Kommune har møde igen på tirsdag. Om skolen på Stevngade er på dagsordenen vides ikke endnu.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce