Politiet vil forlænge urmagers fængsling

Kriminalpolitiet i København er endnu ikke færdig med efterforskningen af episoden i en urforretning, hvor tre røvere blev ramt af skud.

Danmark

Politiet vil have forlænget varetægtsfængslingen af den københavnske urmager, der skød mod røvere i sin butik.

Hvis det står til Københavns Politi, skal urmageren, der tidligere på måneden skød og sårede tre røvere i sin butik under et røveri, have forlænget sin varetægtsfængsling.

Det oplyser kriminalkommissær Henning Schou Kofoed.

14 dage mere bag tremmer

Ifølge Schou Kofoed vil politiet efter al sandsynlighed gå efter en fristforlængelse på 14 dage, når han mandag fremstilles i Københavns Byret. Urmageren har siddet varetægtsfængslet siden 17. januar.

Politiets ønske om fristforlængelse skyldes, at der stadig er mangler i efterforskningen, men hvad det er, der mangler, vil Schou Kofoed ikke komme ind på.

Urmageren kom for alvor i offentlighedens søgelys efter skyderiet. Han er sigtet for drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse. Han har påberåbt sig nødværge.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce