Knud Foldschack og de unge mødtes tirsdag aften med Københavns overborgmester.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Knud Foldschack og de unge mødtes tirsdag aften med Københavns overborgmester.

Danmark

Ungdomshus-advokat tæt på at give op

Knud Foldschack er ved at kaste håndklædet i ringen efter sine mange forsøg på at finde en mindelig løsning på Ungdomshusets fremtid.

Danmark

»Jeg kan ikke få solen til at stå op om aftenen«.

Sådan lyder advokat Knud Foldschacks beskrivelse af de krav, han mødes med fra de unge og fra kommunens side i bestræbelserne på at sikre Ungdomshusets fortsatte beståen. Men selv om det ene løsningsforslag har afløst det andet, så er det altid strandet.

Gentagne løsningsforslag forkastet Senest faldt hans forslag om, at hans fond betaler en ny skole til de handikappede børn, der oprindeligt skulle være flyttet ind i en tidligere skolebygning i Stevnsgade. Den kan så til gengæld gives af kommunen til Ungdomshuset.

Men de unge vil ikke være med til, at deres støttefond omgår deres ultimative krav om, at kommunen skal give dem et nyt hus for en krone. Og kommunen kan få problemer, hvis den model blev realiseret: I så fald ville det stille store betingelser for kommunens styring af husets brug, betingelser, der ville kollidere med de unges krav om at huset skal være brugerstyret.

Heller ikke et forslag, om at fonden simpelt hen lejer huset og lader de unge bruge det, har vundet gehør. Det vil nemlig medføre, at kommunen ikke får de 12 millioner kroner i kassen, som den skal bruge til en ny skole til de handicappede børn.

Seneste forsøg blev forkastet
Tirsdag aften faldt forsøgene til jorden til Foldschacks store skuffelse.

»Jeg er en lille smule forundret over, at det i går endte som det gjorde. Jeg tror ikke, at der er et reelt ønske om, at vi bokser med det her«, konstater han efter tirsdagens møde mellem repræsentanter for Ungdomshuset og overborgmester Ritt Bjerregaard (S).

»Jeg fremlagde fredag et fremragende forslag (om at fonden lejer skolen og stiller en bankgaranti for de 12 millioner kroner, red.). Det er fantastisk, at de ikke kan finde ud af at tage imod det«, siger han om de to sider i sagen.

Mødes i dag

»Nu har jeg løbet rundt i tre måneder. Det har været et svært forløb. Vi er så tæt på. Men jeg er rimelig opgivende. Tingene er skudt i sænk og kan formentlig ikke samles op. Fra nu af har jeg det sådan, at hvis nogle skulle ønske vores hjælp, så må de ringe«, siger fondsadvokaten.

Han gør imidlertid et sidste forsøg i løbet af i dag, hvor han skal mødes med de unge og med kommunens økonomiforvaltning for at tage et sidste blik på de muligheder for en fredelig løsning, der kan være.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden