Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MORTEN LANGKILDE
Foto: MORTEN LANGKILDE
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lesbiske mister ret til gratis befrugtning

Lesbiske og enlige kvinder må alligevel selv betale eller håbe på storken, hvis de vil have børn. Blot to måneder efter at de har fået ret til betalt kunstig befrugtning, vil DF - med regeringens støtte - fjerne retten igen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I to måneder har enlige og lesbiske haft ret til kunstig befrugtning på det offentliges regning.

Men det ser ud til at slutte nu, hvor regeringen bakker op om et forslag fra Dansk Folkeparti, der ruller en kontroversiel folketingsbeslutning fra i sommer tilbage.

Forslaget fra Dansk Folkeparti ændrer beslutningen fra i sommer, så retten til betalt kunstig befrugtning bliver forbeholdt kvinder, der lever sammen med en mand.

I sommer var en række Venstre-politikere ellers med til at stemme loven igennem.

»Næppe et sundhedsproblem« Regeringspartnere De Konservative og støttepartiet Dansk Folkeparti var rasende, da lovændringen i sommer blev vedtaget.

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og størstedelen af Venstres gruppe støtter Dansk Folkepartis forslag, der er til behandling i Folketinget i dag.

»Det handler om at prioritere indsatsen i det offentlige sundhedsvæsen. Mennesker, der lever i et heteroseksuelt forhold og ikke kan få børn ved naturens vej, er en sag for sundhedsvæsnet. Mens for eksempel enlige kvinder, der ikke kan få børn med sig selv, næppe kan kaldes et sundhedsproblem«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Takker DF for forslaget

Han bakkes op af Venstres sundhedsordfører, Jørgen Winther.

»Vi vil gerne takke Dansk Folkeparti for lovforslaget. Det at enlige og lesbiske kvinder ikke kan få børn, det er ikke noget unaturligt, og der vil vi gerne trække en grænse. Der er dog ganske få i Venstres gruppe, der ikke kan støtte det«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden