Koranen er blevet meldt til politiet for voldsopfordringer.
Foto: MORTEN LANGKILDE

Koranen er blevet meldt til politiet for voldsopfordringer.

Danmark

Koranen meldt for grundlovsbrud

Koranen strider mod grundlovens bestemmelser om forbud mod at opfordre til vold, mener Stop Islamiseringen af Danmark - der samtidig har sendt anmeldelsen til tv-stationen Aljazeera.

Danmark

Koranen er blevet meldt til politiet af Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD).

Den islamkritiske forening mener, at halvdelen af koranen - muslimernes hellige bog - skal skrottes. Og den har sendt kravet til den populære arabiske tv-station Aljazeera i Qatar. Også de arabiske landes ambassader i Danmark vil få et brev med en beskrivelse af anmeldelsen, oplyser formanden Anders Gravers.

Derfor har de anmeldt den til justitsministeren og krævet, at hun forbyder de koranvers, der efter SIAD's mening strider mod grundloven.

Moskeer sammenlignes med voldsbevægelser SIAD peger på grundlovens bestemmelse om at: 'Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom.'

»Hermed kommer enhver moske ind under paragraffen, så længe de dele af koranen bliver læst op, hvor der opfordres til vold, drab og trusselspåvirkning af anderledes tænkende«, finder foreningen.

Den havde oprindeligt anmeldt en demonstration lørdag på Blågårds Plads på Nørrebro, men foreningen fik ikke tilladelse til at gennemføre den. Politiet frygtede, at den kunne udløse uroligheder og ville alene være med til, at den kunne finde sted foran Christiansborg - et tilbud, SIAD har afvist.

Bebuder en uanmeldt demonstration midt i Nørrrebro

Derfor vil foreningen nu gennemføre en uvarslet demonstration i det centrale Nørrebro, oplyser Peter Gravers, der dog ikke kan sætte tidspunkt på demonstrationen. Foreningen har tidligere fået forbud mod at demonstrere i Gellerup ved Århus, men valgte så at møde op til en uanmeldt demonstration foran butikscenteret City Vest. Den forløb uden uroligheder, understreger Gravers.

Han har endnu ikke fået nogen reaktioner på sin anmeldelse af koranen fra den arabiske tv-station eller de arabiske repræsentationer i Danmark.

/ritzau/

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce