Talsmand fra Ungdomshuset siger, at de ikke har kontrol over demonstrationerne.
Foto: Martin Lehmann

Talsmand fra Ungdomshuset siger, at de ikke har kontrol over demonstrationerne.

Danmark

Ungdomshuset kontrollerer ikke optøjer

Det må være op til folks egen kreativitet, hvordan de vil føre kampen videre i nat og de næste dage, siger talsmand fra Ungdomshus.

Danmark

Der er ikke længere nogen form for central styring med begivenhederne omkring det ryddede Ungdomshus.

»Der er jo udstedt udgangsforbud på Nørrebro, så vi ved ikke rigtig, hvad der sker. Vores folk sidder enten i lejligheder rundt omkring, eller også er de blevet arresteret«, siger talsmanden Ditte til Politiken.dk.

Lige nu er Ungdomshusets pressegruppe tre mand høj, og de sidder og følger begivenhedernes gang ligesom mange andre danskere, nemlig via tv og internet.

»Jeg kan jo kun se, hvad TV2 News vælger at vise, så det er faktisk svært for os at kommentere på begivenhedernes gang«, siger Ditte.

Forbløffende få tilskadekomne

Ifølge talsmanden, er der ikke indløbet nye meddelelser om tilskadekomne aktivister til pressegruppen, og fornemmelsen er, at overraskende få har lidt overlast på trods af dagens mange dramatiske begivenheder.

Hun har svært ved at sige, om begivenhederne indtil videre har udspillet sig efter den drejebog, som Ungdomshusets aktivisterne lagde før rydningen. Derfor ved talsmanden heller ikke, hvordan begivenhederne vil udspille sig de næste timer og dage.

»Jeg tror ikke, folk bare går hjem og sover, så meget kan jeg da love. Jeg vil skyde på, at folk er kreative. Det er jo ikke sådan, at det kommer totalt bag på os, at huset skulle ryddes«, siger Ungdomshusets talsmand Ditte.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce