Mellem 1000 og 2000 demonstranter er på vej fra Rådhuspladsen til Nørrebro.
Foto: Jonathan Bjerg Møller

Mellem 1000 og 2000 demonstranter er på vej fra Rådhuspladsen til Nørrebro.

Danmark

Sørgeoptog med mindst 1.000 deltagere på vej mod Nørrebro

Klokken 22 forlod en lovlig demonstration Rådhuspladsen. Mindst 1.000-2.000 deltagere bærer blomster, fakler og tre hvide ligkister mod Nørrebro.

Danmark

1.000-2.000 mennesker gik i demonstration fra Rådhuspladsen i København klokken 22 her til aften.

Flere støder løbende til demonstrationen, som nu er flere hundrede meter lang og føres an af en politiets såkaldte hollændervogne. Andet politi er ifølge politiken.dk's reportere ikke at se på stedet.

Det er en såkaldt sørgemarch, der er indkaldt til, og meningen er, at deltagerne fredeligt og med fakler i hånden skal drage fra Rådhuspladsen til Folkets Park i Stengade på Nørrebro.

Alt fredeligt indtil videre Og indtil videre virker demonstrationen med deltagere bevæbnet med blomster, fakler og tre hvide ligkister faktisk stille og roligt ovenpå aftenens dramatiske begivenheder.

Da demonstranterne mødtes på Rådhuspladsen indskærpede en af arrangørerne da også, at der var tale om en lovligt anmeldt demonstration, som skulle forløbe fredeligt.

Politiken.dk's reporter kalder stemningen ved sørgemarchen sært glad, som om dagens begivenheder ikke for alvor er gået op for deltagerne, hvoraf mange også er berusede.

Sortklædte blandt demonstranterne

Nogle sortklædte og maskerede aktivister er der dog også blandt deltagerne, og ingen ved rigtig, hvad der sker, når demonstrationen når Folkets Park.

Folkets Park ligger på Stengade, som ikke er langt fra Jagtvej 69, hvor det forhenværende Ungdomshus i morges blev ryddet af politiet.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce