Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Folkets Hus på Nørrebro er her til aften propfyldt med aktivister, der planlægger de kommende dages aktiviteter.
Foto: Jonathan Bjerg Møller

Folkets Hus på Nørrebro er her til aften propfyldt med aktivister, der planlægger de kommende dages aktiviteter.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aktivister samlet til stormøde på Nørrebro

Et planlægningsmøde for aktivister mere end fyldte Folkets Hus på Nørrebro, og stemningen var forventningsfuld.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et velbesøgt møde for unge aktivister på Nørrebro i Folkets Hus er netop slut.

Mødet, hvor aktivisterne skulle koordinere de kommende dages aktiviteter efter rydningen af Ungdomshuset, begyndte klokken 19 og sluttede 20:45, hvor aktivister begyndte at strømme ud.

Nogle begyndte at tage samarit-armbånd på, og nogle få sortklædte gav sig til at iføre sig den mere traditionelle autonome maskering.

Pressen ikke velkommen Pressen var ikke velkommen til mødet, men inden Politiken.dk’s reporter blev genkendt og smidt ud efter et kvarters tid, nåede han dog at skabe sig et indtryk af mødet, som længe før Ungdomshuset på Jagtvejs rydning i går, var planlagt til at finde sted på dag ét efter rydningen.

Der blev udvekslet historier om gårsdagens konfrontationer med politiet, og det hele var præget af en forventningsfuld stemning.

Mange fremmødte til møde

Rigtig mange valgte at være med til mødet – også unge, som ikke ligner Ungdomshusets sædvanlige brugere. Dem, der ikke selv var inde i bygningen, sad udenfor foran et bål.

Omkring 100 varmede sig i nærheden af bålet, og gav blandt andet et TV-hold fra TV2 en ublid medfart, når de forsøgte at lave optagelser på stedet. Derimod er DR mere populære, og enhver chikane af deres kamerahold stoppes af aktivisterne selv

Rundt omkring på resten af Nørrebro er der også noget i luften. Sortklædte unge strejfer rundt i små grupper. Der er varslet flere demonstrationer senere fredag forskellige stedet i København.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden