Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

- Foto: Thomas Borberg
Foto: Borberg Thomas

- Foto: Thomas Borberg

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rektor fra raseret gymnasium: Det giver ingen mening

Et gymnasium på Christianshavn blev i nat invaderet af demonstranter. Ledelsen forsøger at danne sig overblik over de omfattende skader.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et bibliotek, et redigeringsrum og en masse ruder. 7.000 bøger og 6-8 computere. Det blev prisen for Christianshavns Gymnasium efter nattens uroligheder på Christianshavn.

Ved tre-fire-tiden natten til lørdag blussede uroen op på Christianshavn, da gemytterne var faldet mere til ro på Nørrebro. Aktivister trængte ifølge Københavns Politi ind på Christianshavns Gymnasium, hvor de gik amok og brugte inventar som kasteskyts.

Også Christianshavns Skole, der ligger umiddelbart ved siden af gymnasiet, blev udsat for hærværk og smadrede ruder. Demonstranterne trængte dog ikke ind på skolen.

Bøger brugt som brændsel På Christianshavns Gymnasium er talrige ruder smadret, et helt bibliotek er raseret, og et medieredigeringsrum er tømt for inventar.

Rektor Jens Bencke fik besked om ødelæggelserne, da en journalist ringede ham op tidligt i morges. Klokken syv stod han på sin skole og kunne ved selvsyn konstatere, at aktivisterne gik målrettet til værks, da de invaderede skolen.

»Biblioteket og medierummet er totalt ødelagt. De må have brugt alle 7.000 bøger som kasteskyts eller til at tænde bål med, og hver eneste af de 6-8 computere er væk«, siger Jens Bencke.

Undervisningen fortsætter mandag

Han er sammen med resten af gymnasiets ledelse og politiet ved at undersøge skaderne og danne sig et overblik over, hvad det kommer til at koste. Som rektor er han rystet over resultatet af nattens aktioner.

»Det er jo skrækkeligt. Det vil jeg ikke unde nogen at opleve. Vi har haft den her beliggenhed altid, og der har jo været mange begivenheder på Christianshavn gennem tiden, men jeg har aldrig været udsat for noget lignende. Det giver ingen mening at ødelægge en skole, uanset hvem bagmændene er«, siger Jens Bencke.

Han oplyser, at der er almindelig undervisning på mandag, da ingen af undervisningslokalerne er berørt af hærværk.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden