Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Mens lysbilleder af Ungdomshuset kørte på væggen bag dem, fortalte Faderhusets leder Ruth Evensen og hendes entreprenør Mikael Djarling om deres planer for huset og grunden.
Foto: MARTIN LEHMANN

Mens lysbilleder af Ungdomshuset kørte på væggen bag dem, fortalte Faderhusets leder Ruth Evensen og hendes entreprenør Mikael Djarling om deres planer for huset og grunden.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Faderhuset: Vi gør en god gerning

Ungdomshuset er den største brandbombe og det mest sundhedsfarlige sted i København, siger Ruth Evensen. Nu vil hun indrette kulturhus på grunden.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Huset på Jagtvej 69 er i så dårlig stand, at det ville være alt for dyrt at renovere.

Det siger Ruth Evensen fra Faderhuset, få timer efter at nedrivningen af huset er gået igang.

»Jeg havde mest lyst til at beholde det hus. Men det er fuldstændig umuliggjort efter det seneste års vandalisering af huset. Det er ganske uansvarligt at have sine børn gående rundt derinde, og det bærer præg af, at der ikke havde været voksenstyring«, siger Ruth Evensen på et pressemøde kl. 10 i Rødovre, hvor politiet var massivt til stede uden for huset, mens private sikkerhedsfolk sørgede for frimenighedens sikkerhed inden i huset.

»Det er den største brandbombe og det mest sundhedsfarlige sted i København. Derfor synes vi, vi gør en god gerning. For det er ikke værdigt for unge mennesker at opholde sig i det hus. Som mor kan jeg sige, at det er ganske uforsvarligt at have sine børn derinde«, siger hun.

Unge er velkomne Indenfor det næste års tid vil Faderhuset gå i gang med bygge et nyt hus på adressen. Her skal den københavnske befolkning være meget velkommen, siger Faderhusets leder.

»Vi vil have et mødested med caféer og koncerter. Et folkeligt sted, hvor der bliver åbne døre ud til Københavns befolkning. Nu skal vi til at tegne og finde ud af, hvad der skal ske med stedet. Og det kan godt tage et års tid«, siger Ruth Evensen, der ikke kan sige mere om, hvilke aktiviteter, der vil være i det fremtidige hus.

Ruth Evensen mener, at Faderhuset gør samfundet en tjeneste ved at tage ansvar for det omdiskuterede hus.

»Vi har været dem, der kom og tog over. Københavns Kommune turde ikke selv rive huset ned, og så gav de sorteper videre. Der var fyldt med rotter, og gulvet i køkkenafdelingen var fyldt med alt muligt snask. Det bærer præg af, at der ikke har været nogen voksenstyring«, siger hun.

Nyt pragtfuldt hus
På mødet tog Ruth Evensen kraftig afstand for de sidste fem døgns uroligheder.

»Vi må rejse os op og sige, nu er det nok. Skrub af. Vi skal nødigt have et Danmark, som vi har set de seneste dage. Jeg forstår godt, at de unge er kede af det. De har haft en del identitet i det hus. Men nu må de unge græde ud, og komme videre. Vi bliver nødt til at tørre øjnene nu«, siger Ruth Evensen.

Hun håber, at der vil komme enighed om et nyt kulturhus til de unge:

»Lad os få nogle nye pragtfulde huse til de unge, hvor de kan spille musik og have ordentlige køkkener, hvor de kan lave mad«, siger hun.

Ingen fare

På pressemødet deltog også en repræsentant for Faderhusets entreprenører, Mikael Djarling. Han afviste, at der skulle være sundhedsfare i forbindelse med nedrivningen:

»Der er ikke noget farligt i støvet. Vi har behandlet asbesten på fuldstændig forsvarlig vis«, siger han.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden