Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Der er ingen undskyldning for ikke at have en sammenhængende børnepolitik, mener Eva Kjer Hansen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minister: Ingen undskyldninger for manglende børnepolitik

Kommuner uden en sammenhængende børnepolitik skal udarbejde en plan indenfor en måned. Ellers bliver de indbragt for det kommunale tilsyn, siger socialminister Eva Kjer Hansen (V).

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alle kommuner skal have en børnepolitik.

Og der er ingen undskyldninger for ikke at have en, siger socialminister Eva Kjer Hansen (V).

Reaktionen kommer, efter en undersøgelse fra Socialpædagogernes Landsforbund, der viser, at en tredjedel af landets kommuner mangler at udarbejde en sammenhængende børnepolitik.

Indskærper overfor kommunerne Ifølge Eva Kjer Hansen har Socialministeriet udarbejdet udførlige beskrivelser af hvordan, kommunerne kan strikke en børnepolitik sammen.

»Derfor vil jeg nu skrive til de kommuner, der ikke har en børnepolitik og standarder for sagsbehandlingen og indskærpe, at det skal de udarbejde nu. De vil få en måneds frist, ellers vil de blive indbragt for det kommunale tilsyn«, siger Eva Kjer Hansen i en mail til Politiken.dk.

Udsender gode råd

Børnepolitikkerne skal ifølge socialministeren sikre sammenhængen mellem det generelle og forebyggende arbejde i daginstitutioner og skoler og den målrettede indsats overfor udsatte børn, som sker i det sociale system.

»Senere på måneden udsender jeg gode råd til, hvordan man sikrer at børnepolitikkerne også bliver implementeret i arbejdet - at den bliver brugt af alle som har med børn at gøre i den enkelte kommune«, siger Eva Kjer Hansen.

Socialpædagogernes Landsforbund har lavet en undersøgelse blandt landets 98 kommuner, der viser, at hver tredje kommune mangler en sammenhængende børnepolitik, og der er væsentlige huller i de resterende kommuners.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden