Nedrivningsarbejdet fortsætter til langt ud på aftenen.
Foto: Jacob Ehrbahn

Nedrivningsarbejdet fortsætter til langt ud på aftenen.

Danmark

Ungdomshusets facade smadres

Efter et par dages arbejde med maskineriet forsvinder Ungdomshusets facade nu bid for bid.

Danmark

Ungdomshusets endeligt bliver klart, efter at facaden nu forsvinder fra Jagtvej.

Nedrivningsmaskinerne har siden i går morges ædt sig ind på den gamle bygning, hvor store bidder af ejendommen er brækket af stykke for stykke.

Arbejdet begyndte fra bagsiden af den omstridte bygning.

Nu er turen kommet til husets facade, der tages ned og dermed illustrerer, at Ungdomshuset snart er fortid.

Arbejdet bliver gennemført under omfattende politibeskyttelse på grund af de alvorlige trusler, som rydningen har udløst mod de virksomheder og ansatte, der er med til at rive bygningen ned.

Et halvt hundrede til afskeden

Mellem 40 og 50 aktivister er mødt op på Nørrebros Runddel for at tage afsked med bygningen, der gennem 25 år har lagt gulv til en lang række aktiviteter i den mindre strømlinede del af storbyens ungdomskultur.

Arbejdet på at få væltet bygningen blev indledt mandag ved 07-tiden, hvor den store nedrivningsmaskine tog fat på den 110 år gamle bygning, der ifølge ejeren var i så dårlig stand, at det ville være økonomisk uoverkommeligt at forsøge at redde den.

Nedrivningen af huset er blevet fulgt tæt, fordi det er den foreløbige kulmination på den årelange strid mellem de unge brugere af Ungdomshuset og kommunen, der solgte huset til frikirken Faderhuset.

Da de unge blev smidt ud torsdag, reagerede de ved at drage hærgende gennem Nørrebro og Christianshavn.

Da røgen lagde sig, var et stort antal biler brændt, et gymasium raseret, børnehaver og andre institutioner havde fået ruder knust og et stort antal butikker var blevet angrebet af de hævngerrige unge.

Politiken.dk

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce