Politiet undersøger musikernes instrumenter på gaden i Nørrebro. Fotoet er taget af Martin Brandt/Monsun
Foto: Martin Brandt / Monsun/Martin Brandt / Monsun

Politiet undersøger musikernes instrumenter på gaden i Nørrebro. Fotoet er taget af Martin Brandt/Monsun

Danmark

Politiet anholder musikere i turbus på Nørrebro

Politiet ransager turbus med 11 udlændinge på Rantzausgade på Nørrebro. Musikere på vej til Aalborg.

Danmark

11 personer blev i dag anholdt på Rantszausgade på Nørrebro. De var alle udlændinge fra henholdsvis USA og Tyskland.

Ni af personerne er fra USA og spiller i de to hardcore bands Graf Orlock og Comadre, mens de to resterende fra Tyskland er musikernes chauffører.

»De blev stoppet, fordi de kørte rundt på tyske plader. Det fortalte chaufføren mig. Jeg kan ikke forestille mig, at de ikke kunne dokumentere, at de er på turne i bl.a. Danmark. Bare fordi de kører rundt i en minivan på Nørrebro, så betyder det ikke, at man er terrorist«, fortæller Peter Bække Olesen fra 1000fryd i Aalborg til Politiken.dk

Bilen ransaget Politiet var mødt op med flere mand inklusiv en hundepatrulje. Personerne blev gennet ud og bilens bagsmæk åbnet.

»Vi talte med chaufføren i bilen, der sagde, at de nok ville blive forsinkede, men han havde nok ikke regnet med, at de skulle føres væk i strips af politiet«, fortæller Peter Bække Olesen.

I bilen fandt politiet gruppernes instrumenter, som de senere skal bruge, når de i aften skal spille på 1000fryd i Aalborg.

»Jeg er vred og frustreret over, at udlændinge ikke kan færdes i det her land, når de endda har papirerne i orden«, siger Peter Bække Olesen.

Ifølge Peter Bække Olesen må politiet have fundet både turneplan, vejanvisninger og kontrakter, der tydeligt kunne vise, at musikerne var i Danmark for at spille koncerter og ikke for at deltage i urolighederne på Nørrebro.

Koncert på vippen

Eller måske rettere skulle. Musikerne blev løsladt omkring kl. 16.30, og det er tvivlsomt, om to hardcore bands Graf Orlock og Comadre når frem som aftalt i Aalborg. Begge bands spiller musik i den tunge og vrede ende af musikskalaen.

Hvis ikke de er i Aalborg inden klokken ti i aften, må 1000fryd aflyse, da de skal lukke klokken 24.

»Det kommer selvfølgelig til at koste os. Det vil vel koste mellem 10.000 og 20.000 kroner, hvis vi bliver nødt til at aflyse«, siger Peter Bække Olesen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce