Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har modtaget over 700 breve om Ungdomshuset siden rydningen.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har modtaget over 700 breve om Ungdomshuset siden rydningen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ritt bliver bestormet med breve

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har travlt med at bevare post fra utilfredse københavnere. Hun har modtaget over 700 breve om Ungdomshuset den seneste uge.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Postbudet har i disse dage travlt med at levere breve til Ritt Bjerregaard.

Siden fredag 2. marts - dagen efter Ungdomshusets rydning - har Københavns overborgmester modtaget over 700 breve og e-mails om Ungdomshuset.

På internettet har aktivister oprettet flere sider med opfordringer til at skrive til Ritt Bjerregaard.

Flere af siderne tilbyder færdigskrevede breve på både dansk og engelsk, som folk, der vil udtrykke deres utilfredshed med situationen, kan printe ud og sende.

Også på internetadressen www.skrivforfristeder.dk kan interesserede med få klik sende en standardformular til overborgmesterens inbox.

»Ritt, du sidder med nøglen til en løsning! Derfor beder jeg dig om at åbne op for dialog og være med til at finde en konstruktiv løsning på den nuværende situation. København og resten af Danmark har brug for et Ungdomshus NU«, står der blandt andet i brevet.

Også på internetsiden www.mangfoldighed.underskrifter.dk kan interesserede skrive under på, at de tager afstand fra de voldelige optøjer, og at Københavns Kommune har svigtet de unge. Foreløbig har knap 15.000 valgt at gøre det.

80 procent kritiserer Ritt

Ifølge overborgmesterens kontor er afsenderne i cirka 20 procent af brevene enige i Ritt Bjerregaards politiske håndtering af sagen.

60 procent af afsenderne er kritiske over for overborgmesterens håndtering af sagen og ønsker et nyt Ungdomshus.

Også de sidste 20 procent af brevene er kritiske over for håndteringen af konflikten om Ungdomshuset, men ønsker ikke et nyt Ungdomshus.

Ritt Bjerregaard læser ifølge hendes sekretariatschef Jesper Rønnow Simonsen alle henvendelser selv, og alle breve, der ikke indeholder »groft eller upassende sprogbrug« eller er anonymt afsendt, bliver besvaret af overborgmesteren.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden