Aktivister har stormet en ejendom i det indre København, hvorfra de ledige ejendomme i Københavns Kommune administreres.
Foto: JACOB EHRBAHN

Aktivister har stormet en ejendom i det indre København, hvorfra de ledige ejendomme i Københavns Kommune administreres.

Danmark

Københavns Ejendomme besat

Den forvaltning, som administrerer kommunens bygninger i København, er blevet besat. Politiet mødte op tre kvarter senere.

Danmark

Goddag - vi kommer med flødeboller, må vi komme indenfor?

Omtrent sådan lød beskeden, da lidt over 20 15-20 årige aktivister ved 14.30 tiden trængte ind i Københavns Ejendomme og erklærede bygningen besat.

»Vi er bare en flok unge, som gerne vil have et hus. Nu har vi besat Københavns Ejendomme, fordi det er her, de ved hvilke, som står ledige«, siger aktivist Frank Rytlow.

Han tilføjer, at flødebollerne er medbragt, så de ansatte i boligadministrationen forstår, at det ikke er personligt. Og det har da også skabt smil og latter blandt de ansatte, som går rundt og gnasker uden at virke synderligt skræmte, ifølge Politiken.dk's udsendte på stedet.

Har tilkaldt politiet - med et smil

Jørgen Stokbro, som er driftschef og står for sikkerheden på stedet, har dog valgt at tilkalde politiet.

»De kom ind og sagde, at de gerne ville byde på en flødebolle. Vi blev selvfølgelig overraskede, men vi tager det indtil videre med et smil«, siger han til Politiken.dk.

De unge havde hængt et banner på forsiden af bygningen med den efterhånden velkendte tekst »Ungdomshus nu!«, og havde fundet guitaren frem, imens de ventede på ordensmagten.

Klokken cirka 15:15 ankom fem vogne med kampklædt politi, som netop er gået ind for at hæve den fredelige besættelse af den kommunale forvaltning.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce